Startolnak a Danubius füredi szállodái

A 389 szobás Annabella és a 349 szobás Marina a város két legnagyobb szállodája, együttesen Füred éves idegenforgalmi adóbevételének jelentős százalékát adják - emeli ki a balatonfured.hu.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az előfoglalások alapján a tavalyinál is jobb szezonra számít Vászolyi Judit igazgató.
Az Annabella már kinyitott, egy hét múlva, április 25-én nyit a Danubius lánc másik tagja, a Marina is. Az előfoglalások biztatóak, a tavalyi jó szezonhoz képest is több vendég várható a hotelekben. Az Annabellában 64 szobát újítottak fel teljesen és korszerűsítették a konyhát, a szolgáltatások terén pedig bővítették az étlapot, a ezentúl nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészséges táplálkozásra.
- Évek óta sikerrel működik az előfoglalási rendszerünk. Január és április között húsz százalék kedvezménnyel foglalható nálunk szállás akár a főszezonra is, amivel sokan élnek, éves szinten mintegy huszonötezer szobaéjszakát jelent ez. Egy-egy füredi programhoz köthető csomagokat is kínálunk, így például a Hal és Borünnep vagy a Reformkori hétvégére szinte már most nincs szabad kapacitásunk. A tavalyinál is eredményesebb évre számítok, persze ehhez az is kell, hogy a főszezonban jó legyen az idő. Közel negyvenmillió forintot költöttünk a két szálloda fejlesztésére. Az a cél, hogy az Annabella még az idén háromcsillagos superior minősítést kapjon, amire a fejlesztések révén minden esélyünk megvan, hiszen a szolgáltatásaink megfelelnek ennek. Valamennyi régi, elavultabb szobát felújítottuk, ami egyértelmű minőségi változást jelent - válaszolta a balatonfured.hu kérdésére Vászolyi Judit, szállodaigazgató, aki elmondta: a két szállodában összesen száznyolcvan, zömében füredi dolgozó igyekszik majd kiszolgálni a vendégeket.

Idén negyvenöt éves jubileumát ünneplő Annabella vendégkörét 65 százalékban a külföldi, elsősorban Németországból, Hollandiából, Belgiumból és Oroszországból érkező turisták teszik ki, míg a Marinában fele-fele arányban vannak a belföldi illetve külföldi vendégek. Mindkét szállodában gyakoriak a csoportok, az Annabella például mindjárt telt házzal nyitott, hiszen az Életet az éveknek nyugdíjas amatőr művészeti fesztivál 1200 résztvevője kapott itt szállást. (Képünkön Vászolyi Judit a rendezvény megnyitóján köszönti a vendégeket.)
Az Annabellában 389 szoba mellett több légkondicionálóval, mini bárral ellátott lakosztály várja a vendégeket, továbbra is igényelhetők az összenyitható szobák. Nyitott és fedett úszómedence, szauna és masszázs áll a vendégek rendelkezésére, a saját balatoni strandon pedig különböző sportolási lehetőségek várják a vendégeket.
A Marinában idén is folytatódik, a városban egyedüliként bevezetett és igen sikeres all inclusive program. Itt is korszerűsítették a konyhát és az igényekhez igazodva kialakítottak negyven családi szobát.


A Marriott-nál  indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként

A Marriott-nál indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként 

A Marriott cégcsoport megelégelte azt a problémát, ami gyakran előtérbe kerül üzemelésük során: ez pedig a vendéglátóipari területen mindenki számára ismerős szakemberhiány.
Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek

Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek 

A súlyos mértékű tűzkárt szenvedett, több mint 100 főt foglalkoztató, 4 csillagos szálloda Hotel Silvanus helyreállításához az MTÜ 60 millió forinttal járul hozzá.
Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak

Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak 

A kastélyszállodások Tarcalon, az Andrássy Kúriában tartották éves közgyűlésüket április 15-én, hétfőn.
Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand

Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand 

Igencsak látványos rendezvény keretében, április 11-én, a Pesti Vigadóban debütált az új brand. Ahol az is kiderült, mit rejtenek a "titkos kertek"?
Díjeső a TRIBE budapesti tagjának

Díjeső a TRIBE budapesti tagjának  

Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on.
Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe

Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe 

A nemzetközi tanácsadó cég elemzése szerint kiemelkedő évet zárt a globális hotelpiac.
Indul a Marriott saját képzési programja

Indul a Marriott saját képzési programja 

LevelUp! elnevezéssel innovatív képzés indul a vendéglátóipari szakemberhiány pótlására a Marriott cégcsoport kezdeményezésére.
Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye

Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye 

Amelyet egy meghívásnak köszönhetően mi is kipróbálhattunk.
KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.
Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá

Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá 

Adománygyűjtő akciót hirdetett a visegrádi hotel vezetősége.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.