hirdetés
hirdetés

Startvonalon az Eurovegas

A finanszírozási gondok és tulajdonosi viták megoldása után rövidesen indulhat a bezenyei szórakoztató-kaszinó központ építése.

hirdetés

A magyar-osztrák-szlovák határ közelében levő 160 hektáros területen már évek óta folyik egy kaszinó és szórakoztató központ előkészítése - de eddig nem sok látható jel utalt arra, hogy ez meg is valósul. Márpedig a 300 millió eurós projekt már az építkezés alatt 35 milliárd forint adóbevételt hozhat a költségvetésnek és közvetve 11 ezer embernek adna munkát a térségben. A késlekedés oka a 2008 óta tartó pénzügyi és hitelezési válság, amely egy tulajdonosi vitával "fűszerezve" alaposan lelassította a bezenyei Eurovegas építkezésének előkészítését.

Most úgy tűnik mindkettő megoldódik, és végre elkezdődhet a 300 millió eurós fejlesztés megvalósítása. Közép-Európa legnagyobb turisztikai beruházásának tartott Eurovegas több lépcsőben készülhet el, mivel a finanszírozás a befektetőtől kapott információk szerint ígéretesen alakul. A tervek szerint az első ütemben egy 350 szobás Hard Rock Hotel, 4000 fős rendezvényközpont, éttermek ( többek közt egy bajor sörkert steakhouse és Hard Rock kávézó) , diszkó és egy las vegasi stílusu kaszinó épül fel - mindössze egy-másfél év alatt.

Az Eurovegas látványterve
Az Eurovegas látványterve

Az amerikai-magyar tervezőcsapat által megálmodott szórakoztató komplexum közvetlenül és közvetve 11 ezer embernek ad majd munkát, s nem mellékesen jelentős költségvetési bevételt is generál. Már az építkezés alatt megközelítőleg 35 milliárdos adó bevételhez jut a büdzsé, a KPMG számításai szerint ez újabb 20 milliárddal nő a koncessziós időszak végéig. A Hard Rock - amely az elmúlt év végén nyitotta meg, és üzemelteti nagy sikerrel első budapesti étteremét - befektetőként is részt vesz a projekt megvalósításában.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai