hirdetés

Stresszes menedzserek: irány az Alpok!

Új tájakra „evezett” az Österreich Werbung (Osztrák Nemzeti Idegenforgalmi Képviselet), amikor október 2-án este hangulatos osztrák vacsorára hívta vendégeit a Déryné Bisztróba, ahol a kolbász mustárral előétel meg a hús-söröskáposzta főfogás között arról tájékoztatta a vendégeket, hogy egészségügyi szempontból milyen hatású az Alpokban töltött üdülés, a friss hegyi levegő.

hirdetés

Az nyilván nem hatott újdonságként, hogy mindez káros lenne, azonban Dr. Wolfgang Schobersberger, az Innsbrucki Orvosi Egyetem kutató-professzora, aki háromféle kutatási programjukról számolt be, elmondta, hogy a hegyi kirándulás, a túrázás, a hegymászás segít a magas vérnyomásban szenvedőknek, valamint a diéta nélküli testsúly csökkenés terén.

A professzor csapata háromféle területet vizsgált e témakörben: először száz, az Alpokban nyaraló/telelőt vettek górcső alá, majd 20-25 fő volt azon vizsgáltak száma, akik a „stresszes menedzserek” körébe tartoznak, és 40-50 fő volt azon aktív pihenők száma, akik síelni járnak az Alpokba.

A testsúlycsökkenésen, illetve a vörösvérsejtszám kedvező alakulásán kívül az innsbrucki kutatócsoport azt is megállapította, hogy mindezen kedvező változások akkor mennek végbe az emberi szervezetben, ha minimum 3 hetet tölt valaki egyhuzamban az Alpokban (minimum 600 méter felett), vagy – mivel elsősorban a stresszes menedzserek körében ez gyakorlatilag kivitelezhetetlen -, legalábbis többször kell arrafelé venni az irányt, hosszú hétvégékre, egy „turbóvakációra”, ahogy a professzor fogalmazott.

Vágó Ágnes
a szerző cikkei

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Bízik a turizmus Húsvétkor történő hazai újraindulásában? És működőképes lesz akkor a vállalkozása?

Kiadónk társoldalai