Svájci luxus

Zürich szimbolikus szállodájában, az ötcsillagos The Dolder Grandban jártunk. És ha már körülnézhettünk a helyiek egyik kedvelt találkozóhelyén, találkoztunk a ház igazgatónőjével, Vanessa Flackkal is

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az eredeti elképzelés szerint a The Dolder Grand nem a luxusra vágyó vendégek számára lett kitalálva, szögezi le beszélgetésünk elején az ötcsil- lagos szálloda igazgatója.

TISZTES POLGÁRI LAK VOLT

Az 1899-ben megnyílt szálloda elsősorban a jómódú polgári réteget kívánta kiszol- gálni, amit a szállodát Zürich belvárosá- val összekötő helyi vonat ténye is erősít. A szerelvény a mai napig üzemel, és szál- lítja a vendégeket oda-vissza a szálloda és a nyüzsgő belváros között. Főként a züri- chi polgárok használják, hogy eljussanak a város egyik büszkeségébe, a társasági élet központjának számító tophotelbe.

VEGYES VENDÉGKÖR

Nem csoda, hogy szívesen járnak a helyi- ek a festői szépségű hotelbe, miközben az ebédjüket vagy a vacsorájukat fogyaszt- ják, élvezettel szemlélik a hatalmas havas hegycsúcsok nyújtotta panorámát, mind- ezt alig negyedórára a városközponttól. „Vendégeink összetétele meglehetősen vegyes. Sokan érkeznek Oroszországból, az arab államokból vagy Kínából, de van- nak vendégeink Magyarországról is” – mondja az igazgatónő.

TRADÍCIÓ ÉS MODERNIZMUS

A The Dolder Grand legutóbbi nagysza- bású felújításának munkálatai négy évig zajlottak, 2008-ban fejeződtek be, és 440 millió svájci frankba kerültek. „A nagy- mértékű átalakítás során egy cél lebegett a londoni székhelyű Foster and Partners kivitelező csapat és a The Dolder Grand vezetőségének szeme előtt: a tradicionális és a modern elemek egyesítésével való- sítsunk meg egy Európában, sőt a világon egyedülállóan exkluzív környezetet” – ösz- szegzi Vanessa Flack. Ha valaki csak belép a The Dolder Grand lobbijába, szinte azon- nal megérinti a hely varázsa: klasszikus elegencia, amely kiegészül többek között Andy Warhol bohém stílusával, hiszen a recepcióspult fölött a világ legsikeresebb pop art művészének tizenegy méter hosz- szúságú, Nagy retrospektív festészet című műve lóg. Warhol mellett Salvador Dalí, Henry Moore és Camille Pissaro eredeti műalkotásai díszítik az impozáns szálloda tereit, szobáit.

SZTÁROK, TETOVÁLT LÁNNYAL

Az exkluzív környezet exkluzív vendége- ket csal a házba: „Ha csupán az elmúlt né- hány évet tekintem át, már akkor is igazán illusztris nálunk a névsor. Itt szállt meg Hillary Clinton, de a katari, illetve orosz delegáció – többek között Putyin elnök – is minket választott, miután megtudták, hogy ők nyerték el a 2022-ben, illetve 2018- ban sorra kerülő futball-világbajnokságok rendezési jogát. A vendégeink között kö- szönthettük Vilmos herceget, Bill Clintont, David Cameront és David Finchert is, aki A tetovált lány című flmjének több jele- netét is a szállodában vette fel.”

KÉT MICHELIN CSILLAG ÉS 18 GAULT & MILLAU-PONT

A gasztronómia terén két étterem közül lehet választani a topházban: az egyik a The Garden névre hallgat, a másikat nemes egyszerűséggel The Restaurant névre keresztelték, amely két Michelin- csillaggal és 18 Gault & Millau-ponttal ren- delkezik, és degusztációs menüt kínál, amelyre legalább három órát kell szánnia minden vendégnek. A 173 luxusszobával és lakosztállyal rendelkező The Dolder Grand szálloda a Leading Hotels of the World, a Swiss Deluxe Hotels és a Design Hotels tag- ja. A  ForbesTraveler.com beválogatta a „World’s 50 Best New Hotels” listára, és még számos előkelő címet tudhat magá- énak a ház. De ami a kényes ízlésű svájci- ak számára a döntő: a svájci rangsorolás szerint a The Dolder Grand hotel az ország első számú szállodája.


A Marriott-nál  indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként

A Marriott-nál indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként 

A Marriott cégcsoport megelégelte azt a problémát, ami gyakran előtérbe kerül üzemelésük során: ez pedig a vendéglátóipari területen mindenki számára ismerős szakemberhiány.
Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek

Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek 

A súlyos mértékű tűzkárt szenvedett, több mint 100 főt foglalkoztató, 4 csillagos szálloda Hotel Silvanus helyreállításához az MTÜ 60 millió forinttal járul hozzá.
Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak

Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak 

A kastélyszállodások Tarcalon, az Andrássy Kúriában tartották éves közgyűlésüket április 15-én, hétfőn.
Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand

Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand 

Igencsak látványos rendezvény keretében, április 11-én, a Pesti Vigadóban debütált az új brand. Ahol az is kiderült, mit rejtenek a "titkos kertek"?
Díjeső a TRIBE budapesti tagjának

Díjeső a TRIBE budapesti tagjának  

Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on.
Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe

Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe 

A nemzetközi tanácsadó cég elemzése szerint kiemelkedő évet zárt a globális hotelpiac.
Indul a Marriott saját képzési programja

Indul a Marriott saját képzési programja 

LevelUp! elnevezéssel innovatív képzés indul a vendéglátóipari szakemberhiány pótlására a Marriott cégcsoport kezdeményezésére.
Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye

Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye 

Amelyet egy meghívásnak köszönhetően mi is kipróbálhattunk.
KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.
Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá

Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá 

Adománygyűjtő akciót hirdetett a visegrádi hotel vezetősége.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.