SVÉT rendezvény Mosonmagyórváron

Augusztus 8-án élettel töltik meg Mosonmagyaróvár egyik legrégebbi emblematikus területét, a főhercegi malom udvarát.

Itt tartják a konyha piacát, a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) termelői és gasztronómiai vásárát.

A rendezvényen bemutatkoznak az ország legjobb vidéki éttermei, köztük az Anyukám mondta Encsről, a Marty’s Budapestről, illetve a Páskom Cottage Lajoskomáromból. A SVÉT elnökke, Ruprecht László: “Régóta terveztük programot építeni az étterem és a piac közvetlen kapcsolatára, és most megvalósíthatjuk. Ilyesmi már a működik az országban: a SVÉT tagok közül a Rosinante volt az elöljárója. A Malom Placc indikátora pedig a Malom Cafe, ami egy SVÉT aspiráns étterem."

 

A rendezvényen az éttermeken kívül hazai termelők és kézművesek is jelen lesznek, akiknek termékei közül a rendezvény teljes időtartama alatt kedvükre válogathatnak az érdeklődők: A Séf és a Kertész, Zümi méhészet, Szorgos Gazda és sok más remek hazai termelő, szörpökkel, lekvárokkal, friss zöldségekkel, gyümölcsökkel. A kézművesek kínálatában pedig találhatunk majd zero waste textiltermékeket, gyerekkönyveket, szappanokat, ékszereket, illetve fa logikai játékokat is.

A konyha piaca augusztus 8-án Mosonmagyaróváron, 9:00-19:00 óráig lesz nyitva, a rendezvény ingyenesen  látogatható és nem szükséges hozzá védettségi igazolvány. 

Forrás: SVÉT / Turizmus Online


Sonkafőzésnél  hallgassunk Bíró Lajosra!

Sonkafőzésnél hallgassunk Bíró Lajosra!  

Így nem lesz kemény és íztelen a húsvéti sonka.
Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka

Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka 

Megvásárolja a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona a Nestlétől.
Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón

Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón 

Több mint száz külföldi szakember ismerkedhet a magyar borral az idei Hungarian Wine Summit nemzetközi szakmai csúcstalálkozón.
Siemens-innováció:  ételmaradékból meleg víz

Siemens-innováció: ételmaradékból meleg víz 

A cég támogatásával valósul meg a hulladékból energiát előállító zöld megoldás.
Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában

Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában 

A Matild Palace-ban jellegzetes helyi finomságokat és a nemzetközi villásreggeli-klasszikusokat kóstolhatunk.
Borok a húsvéti sonka mellé

Borok a húsvéti sonka mellé 

A legmeghatározóbb fogás az ünnep során a húsvéti sonka, de megválasztani mellé a megfelelő bort.
Két magyar pezsgő a világelitben

Két magyar pezsgő a világelitben 

Az egyik exkluzív termék, kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem számára készült.
Ünnepel a Balatoni Kör

Ünnepel a Balatoni Kör 

Tíz éves születésnapját ünnepli a Balaton közepén, egy hajón megalakult társaság.
Sakura ünnep a fedélzeten

Sakura ünnep a fedélzeten 

Az Emirates különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait.
Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA

Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA 

A Csányi utcában 12 kültéri installációban mutatják be a kortárs zsidó kulturális és gasztronómiai életet.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.