hirdetés

Szálloda épülhet a Vásárcsarnok mögött

Hogy kicsoda, micsoda építi még nem tudni, mindenestre Budapest egy - jelenleg - kevésbé tetszetős része szépülhet meg a szállodai beruházás révén is.

Munkatársunktól

hirdetés

A Csarnok térről van szó. Arról a térről, amely a Fővám téri Vásárcsarnok hátsó ajataján kilépve kólintja fejbe az embert látványával; össze-vissza parkoló autók, mállott vakolatú épületek, és egy üres placc. Az üres placc nyújtja jelenleg a legelborzasztóbb látványt: a vöröstégla, villamos alállomás előtti terület homokja belvárosi, pufi és mindenféle ebek - és hát ne tagadjuk, néhány embertársunk - ürítkezésre is használt helye.

Közelben a felújított Ráday utca, remek vendéglőivel. Ha az ember - legyen például Budapesten tartózkodó turista - a csarnokból jövet a Rádayba készül ebédelni, jó eséllyel itt kényszerül átkelni célja felé. Valójában a Csarnok tér remek adottságokkal bír ahhoz, hogy egy kellemes, kisvárosi hangulatú közösségi tér alakuljon itt ki.

Valami ilyesmi (Andaházy László terve)
A IX. kerületi önkormányzat azonban megnyugtatott: nem tartanak már sokáig a városképi szempontból kevésbé előnyös állapotok. „Ferencváros Önkormányzata továbbra is kiemelten kezeli a Vásárcsarnok, a CET és a Ráday utca összefüggő turisztikai, kulturális helyszínné fejlesztését” - közölte érdeklődésünkre az Ferencváros Főépítészi Irodája. Mint megtudtuk, a tér teljes egészében megújul a Belső Ferencváros Kulturális Negyed című projekt belül. A projektet az önkormányzat a Közép Magyarországi Operatív Program funkcióbővítő városrehabilitációs pályázatára nyújtotta be. A pályázat szakmailag megfelelő minősítésben részesült, a pályázat sikeréről viszont még nem kapott értesítést az önkormányzat.

Amennyiben nyer a pályázat, akkor másfél év áll majd rendelkezésre a már kész kiviteli tervek megvalósítására, melyekben szerepel egy szálloda megépítése is. A szálloda az elektromos művek alállomása előtt kialakított és pályázat útján értékesített telken épülhet, alatta mélygarázs létesül. A várhatóan kisebb méretű hotel építéséről idén újabb egyeztetéseket folytat az önkormányzat a lehetséges befektetővel. Szintén kapcsolódik a Csarnok tér megújításához egy turisztikai információs központ létesítése is.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ha április utolsó hétvégéjére a kormány megadja az engedélyt a terasznyitásra, tudnak-e azonnal nyitni?

Kiadónk társoldalai