hirdetés

Szállodások, figyelem: hamarosan hatályba lép a Legionella rendelet

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) felhívja a figyelmet a 2015. november 6-án megjelent, 2016. február 6-án hatályba lépő Legionella rendeletre.

hirdetés

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 49/2015.(XI. 6) jelzésű Legionella rendeletével kapcsolatban az MSZÉSZ a következőket emeli ki:

  • Minden olyan létesítményben - beleértve a szállodákat -, amelyben fokozott Legionella-fertőzési kockázat áll fenn, a Legionella-fertőződési kockázatot egységes módszertan szerint fel kell mérni.

 

  • A rendelet 2. § g) pontja értelmében a kereskedelmi szálláshelyek és a fürdők fokozott Legionella-fertőzési kockázatot jelentő létesítménynek minősülnek.

 

  • Az előírások betartásáért a létesítmény üzemeltetője, ennek hiányában a tulajdonosa felel.

 

  • A kockázatbecslési dokumentáció tartalmi elemeit és a kockázatkezelés módszertanát a rendelet 1. és 2. számú mellékletei tartalmazzák.

 

  • A Legionella-fertőzési kockázat felmérését a rendelet hatálybalépésekor már működő intézményben a rendelet hatályba lépését követő egy éven belül, a rendelet hatálybalépése után létesülő intézmény esetében a használatbavételi engedély jogerőre emelkedését követő két hónapon belül kell elvégezni.

 

  • A hatósági, ellenőrzési feladatokat a fővárosi kerületi, illetve a járási hivatalok látják el. A rendelet 11. § (3) bekezdése értelmében a járási hivatalok a rendelet hatálybalépését követő 12 hónapig mellőzik a bírság kiszabását.


A fentiek szerint az MSZÉSZ javasolja a mellékelt rendelet alapos áttanulmányozását, az abban előírtak megadott határidőre történő végrehajtását.

A rendeletet a cikk alatt található Letölthető fájlok közül vagy ide kattintva töltheti le.

(forrás: MSZÉSZ)
hirdetés

Letölthető fájlok

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint jó ötlet az utazási irodák részéről a kínálatuk teljes áras megjelenítése?

Kiadónk társoldalai