hirdetés
hirdetés

Szauna Szeánszok az Aquaworld-ben

Hogy milyen egy szauna szeánsz, azt a legilletékesebbtől, Ruszkabányai Gittától, a szaunamester-képzés hazai megalapítójától tudtuk meg az Aquaworldben megtartott keddi bemutatón.

hirdetés

A szaunázás egyre népszerűbb hazánkban is, egy magára valamit is adó szállodában biztosan találunk szaunát, néha többet is. Az uszodákban is sűrűn látogatják a szaunát, csak éppen sokszor alapvető ismeretek hiányoznak a használatához. Jó tudni, hogy szellőztetni lehet, sőt kell is, tehát nem résnyire nyitott ajtón kell beóvakodni a szaunába, hanem nyugodtan nyissuk nagyra az ajtót, és ne figyeljünk a bentről felhangzó sikolyokra: „azonnal csukják be az ajtót, kimegy a meleg!” Nem, nem megy ki a meleg, hanem bejön az oxigén.

De nézzük a magasabb fokú szaunázást. Megtudtuk, hogy van szaunamester, és annak ezeken a szeánszokon az a feladata, hogy a társassággal együtt legyen a forróságban, vidítsa fel őket, beszéljen a szaunázás kultúrájáról, és különböző vízzel, vagy jéggel elkevert olajokat öntsön a kövekre, kínáljon tengeri sót, vagy mézet, amellyel az izzadó ember bekeni testét a különböző szeánsz-megállókon.

A 15-20 perces szeánszokat mindig követi a vérnyomásmérés, gondosan rögzítve az értékeket, figyelik a szaunázókat, érrendszerűk minden változását.

A bemutatón háromféle „eljárásban” volt részünk, először a már enyhén izzadó testünkre sót dörzsöltünk, ez úgy hatott a zuhanyzás után, mintha bőrradírt használtunk volna, majd 15 perces pihenő után jött a mézes szeánsz, amely annyit jelent, hogy virágmézzel kentük be a testünket, és ez selymessé változtatta a már leradírozott bőrt. Majd a végén jött a szaunák szaunája, a jeges szeánsz, itt a legmagasabb hőfokon izzottunk, a mester törölközővel és szaunazászlóval terelte a forró levegőt ránk, majd amikor kimentünk, vödörrel öntötték a hátunkra a jeges vizet. Első hallásra ugye milyen horrorisztikusan hangzik? De csak próbálják ki! Nagyon jó volt, repetát is kértünk a jeges vízből.

Ruszkabányai Gitta szakember szerint ilyenkor, a szaunázás után pihenni kell, nem az Aquaworld elől induló ingyenes buszjárat menetrendjét nézegetni, rágcsáljunk egy almát, vagy igyunk egy kis gyümölcslevet. Ő már csak tudja, neki elhihetjük, hiszen ő hazánk egyik legelismertebb „szaunamester-képzője”, az ő munkáját dicséri belső felhasználásra írt jegyzete, a szaunamesterek kézikönyve is, amelyet szakemberek bevonásával írt meg és szerkesztett.

Az Aquaworld-ben már jelentkezhetnek a szauna szeánszokra az érdeklődők, Ruszkabányai Gitta szerint a szeánszok különböző, többnapos konferenciákon bizonyítják hasznosságukat, mert a szaunamester segítségével oldódnak a gátlások, és hamarabb megismerkednek egymással az emberek.

Szauna szeánszra és a szauna mesterképzésre jelentkezhetnek a szaunaszeánsz.hu. az érdeklődők.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai