hirdetés
hirdetés

Széchenyi Pihenő Kártya: indul a verkli

Szerdán átadták az első, OTP által kiadott Széchenyi Pihenő Kártyát (SZÉP). A Pihenő András nevére szóló kártyát Szőcs László, a MOL csoport HR ügyvezető igazgatója vette át Kovács Antaltól, az OTP Bank vezérigazgató-helyettesétől. A kárytát a helyszínen, a margitsziget Thermal szállóban, a recepción letesztelték, működött.

Munkatársunktól

hirdetés

Pihenő András, ha van is, nagyjából olyan, mint Tank Aranka, egyéb szimbolikus jelentőségű átadások „főszereplője”. A MOL Nyrt. az egyik első regisztrált munkáltatói partner – tudtuk meg. Mint Szőcs elmondta, már 45 millió forint értékben jegyeztek le erre az évre a SZÉP-ből a 8000 főt foglalkoztató MOL-nál.  Szőcs a SZÉP előnyeit méltatva elmondta: az új juttatási forma olcsóbb, mint elődje, az üdülési csekk (ÜCS), praktikusabb, hogy nem egy papírdarabot kell aláírni, csupán egy plasztikkártyát lehúzni, illetve hogy nem naptári éven belül kell felhasználni a kártyán található összeget; erre két év áll rendelkezésre.

Kovács Antal úgy látja: a SZÉP a „21. század kiváló és emblematikus terméke, mely rendkívül egyszerű és biztonságos”. A vezérigazgató-helyettes kiemelte a kártya felhasználásának alacsony költségeit, az 1,5%-os elfogadási jutalékot szemben az ÜCS 6 százalékával. Kovács bízik benne, hogy év végéig országszerte akár 8000 elfogadóhely is lehet az alacsony telepítési költségű POS terminálok révén. Újságírói kérdésre reagálva Kovács elmondta: az igénylések számának jelentős növekedésével megtérül a befektetés az alacsony jutalékok és kezelési költségek mellett is, mi több, a SZÉP sikere esetén nőhet az OTP részvények árfolyama is.

A sikerben pedig van bizalom. Szőccsel és Kováccsal egyetemben Szatmáry Kristóf belgazdaságért felelős államtitkár is úgy látja, hogy a SZÉP „sikerre van ítélve, amennyiben azt minél többen használják majd.” Szatmáry szintén kifejtette: a turizmus és annak kapcsolódó szolgáltatásai kiemelt gazdasági területként szerepelnek a kormány gazdasági stratégiájában. Hozzátette: az államnak érdeke és kötelessége támogatni a területet, mint a fenntarthatóság és a fejlődés egyik zálogát. Ennek egyik eszköze a SZÉP.

Mint megtudtuk, eddig közel 500 céget keresett meg az OTP itthon és folytat tárgyalásokat köztük olyanokkal, mint a Magyar Villamos Művek. A bank saját utazási cége, az OTP Travel elfogadó oldalról már leszerződött. Szintén jelezte szándékát a MÁV – tájékoztatott Szatmáry Kristóf hozzátéve, hogy más hazai bankok is érdeklődtek a kibocsátás feltételei felől, de egyelőre csak az MKB-val folynak tárgyalások.  

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai