Személyre szabott megoldások kora

A HOTCO második napjának egyik érdekes előadását Erdős Ádámtól (Google Magyarország) hallhattuk. A Google Magyarország turisztikai szakértője a Közép- és a Kelet-Európai piac turisztikai jellemzőit mutatta be cégének kattintásainak mérése alapján.

A mobil eszközök előtérbe helyezése és jelentősége a turisztikai ágazatban egyértelműen tovább nő. Valamint megállapítható, mondta el Erdős, hogy a mikromomentumok (el szeretnék utazni, meg is tervezem rögtön az utazásom, és le is foglalom a helyet), és a döntést befolyásoló tényezők (képek, videók, virtuális valóság, 360 fokos fotók, videók) meghatározók.

Hamarosan teret hódíthat egy olyan okoskütyü, ami tulajdonképpen egy okos több nyelven értő és szinkrontolmácsként működő fejhallgató, és azt biztosítja, hogy a vendég bármilyen nyelven szólal meg, nem lesz nyelvi nehézség a recepción, mert a fejhallgató azonnal lefordítja a kérdéseket, válaszokat.

Mivel a mai kor vendégei kiváncsiak, igényesek és eléggé türelmetlenek, valamint kevés idővel rendelkeznek, amelyet mind maximálisan szeretnének kihasználni – mindezek figyelembe vétele lehet a siker kulcsa, húzta alá a Google szakértője. Ma a személyre szabott megoldások korát éljük, és ehhez, mondta Erdős, a Google megbízható megoldásokat kínál.

A ma utazójának 4 fő szakaszra osztható az utazási szokása: 1. Kiválasztja a célpontot (ekkor még nincs konkrét elképzelése, válogat a lehetőségek közt), 2. végigböngészi a szálláshelyeket, az odavezető járatokat, utat is megtervezi, 3. majd jön a foglalási fázis, és 4. végül a tapasztalati fázissal zárul a program.

Mindezek alapján a Google a felhasználók igényeihez igazodó, szállodai foglalásokat és a repülőtéri bejelentkezéseket segítő szolgáltatásokat, eszközöket fejlesztenek folyamatosan. Ilyen például a Google Assistant, amelyet idén Amerikában vezetnek be először, a későbbiekben pedig az egész világon elérhetővé tesznek.


KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.
Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá

Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá 

Adománygyűjtő akciót hirdetett a visegrádi hotel vezetősége.
A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad

A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad 

Norvégia legnagyobb fjordja közelében, gyönyörű környezetben fekszik a Vatnahalsen Hotel.
Luxusszálloda egy XVII. századi kastélyból

Luxusszálloda egy XVII. századi kastélyból 

A Château Neercanne egykor bárók otthona volt, ma Michelin-csillagos étterme miatt Hollandia kedvelt luxusszállodájává vált.
Szallas.hu: húsvéti locsolkodás helyett wellnesshotelben lazulás

Szallas.hu: húsvéti locsolkodás helyett wellnesshotelben lazulás 

A négynapos húsvéti hosszú hétvége és a tavaszi szünet sok magyarnak üdüléssel telik a szállásfoglaló portál adatai szerint.
Méhlegelő és gólyafészek: az ötcsillagos tokaji ház zöld szintet lépett

Méhlegelő és gólyafészek: az ötcsillagos tokaji ház zöld szintet lépett 

A Minaro Hotel Tokaj MGallery Magyarországon másodikként megszerezte a Green Key minősítést.
MTÜ: arattak Budapest és a fürdővárosok szálláshelyei az idei első hosszú hétvégén

MTÜ: arattak Budapest és a fürdővárosok szálláshelyei az idei első hosszú hétvégén 

Erős forgalom jellemezte a turisztikai szezonnyitónak is tekinthető március 15-i hosszú hétvégét, írták friss közleményükben.
Miért fontos, hogy őszinte legyen a recepciós mosolya?

Miért fontos, hogy őszinte legyen a recepciós mosolya? 

Utazni, új helyeket megtapasztalni élmény, de vajon élmény lehet-e egy ilyen helyen dolgozni? 
Az Év Alvásbarát Szállodája ez a belvárosi hotel lett

Az Év Alvásbarát Szállodája ez a belvárosi hotel lett 

Átadták az Alvásbarát Szálloda idei minősítési díjait az Alvás Világnapja alkalmából a Magyar Tudományos Akadémián.
Újabb hétvége, újabb tűz  egy hotelben

Újabb hétvége, újabb tűz egy hotelben 

Ezúttal egy etyeki szálláshelyen égett a berendezés.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.