hirdetés
hirdetés

Szeptemberben lesz az első magyar lovaspóló fesztivál

Az első magyar lovaspóló fesztivált rendezik meg a Kincsem Parkban szeptember 22- én szombaton. A rendezvényről és a hazai lovaspólóról június 13-án tartottak sajtótájékoztatót.

hirdetés

Telkes Bálint, a Kincsem Park pénzügyi igazgatója szerint hagyományteremtő szándékkal indítják a versenyt, amelyet a tervek szerint minden év szeptemberében rendeznek majd meg. A győztes csapat elnyeri a Kincsem Póló Kupát, amely mellé még értékes nyereményekkel is gazdagodhat.

A tájékoztatón elhangzott, hogy a rendezvény célja többek között, hogy itthon is népszerűsítsék ezt a külföldön kedvelt sportágat, megcélozva ezzel a hazai és nemzetközi üzletembereket, és a külföldi turistákat. Az egésznapos megmérettetés ingyenes lesz a belépés az érdeklődők számára. Lesznek kísérő programok is: kalapverseny, gyermekjátékok, kirakodó vásár és divatbemutató. 

Szegedi Gábor (La Ballena Póló Klub), és Dvoracsek György (Káli Póló Klub) mutatták be a lovaspóló sportot, ismertették az általános játékszabályokat, és beszéltek a hazai pólósok nemzetközi szerepléséről is. Elmondták, hogy nemcsak hazai csapatok készülnek a mérkőzésre, hanem szlovák és osztrák versenyzőket is várnak. A játékvezetésre angol bírót kérnek fel, a lovaspóló érdekessége, hogy három bíró szerepel, kettő a pályán, egy a tribünön, ez utóbbi videón visszanézheti a vitás helyzetet, és övé a végső döntés.

Itthon évente mintegy tíz versenyt rendeznek, és négy klubból érkeznek a versenyzők. Szegedi Gábor szerint a mérkőzéseken, mint minden lovassportban 75 százalék múlik a lovon, és csak 25 százalék a versenyzőn, ezért fontos a lovak jó felkészítése.

Hamarosan elindítják honlapukat, és bővebb információval szolgálnak majd a www.kincsempolo.hu oldalon.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai