Szerelem a Vörös-tenger partján

Végigjárta az utaztatói szakmai ranglétrát Lambrecht Beáta, aki Várpalotán kezdett ismerkedni az irodai munkával, majd Budapesten folytatta karrierjét. A véletlen is fontos szerepet játszott pályája alakulásában. Egy jól sikerült egyiptomi tanulmányútnak köszönheti belga férjét, illetve állását a The Three Corners közép-európai képviseletét ellátó 1st Step Utazási Irodánál.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Hogyan indult a pályája?

1989-ben kezdtem dolgozni a Balatontouristnál, a várpalotai kirendeltségen, ahol egyebek mellett fizető-vendéglátással, pénzváltással, kiutaztatással, kalkulációk készítésével foglalkoztunk. Buszos túrákat szerveztünk Törökországba, Olaszországba, görög apartmanokat értékesítettünk. Jó szakmai bevezetés volt számomra ez a kétszemélyes iroda, mindenbe beleláttam. Közben elvégeztem az idegenvezetői tanfolyamot, majd az alap- és középfokú idegenforgalmi szakiskolát. Utána Veszprémbe, majd Alsóörsre kerültem a Komfort Touristhoz. Ekkor vezették be az utazási irodák számára a minősítő szakvizsga- előírást, engem is beiskoláztak, elvégeztem a tanfolyamot, és idegenforgalmi menedzser vizsgát tettem.

Azután váltott, és nemcsak új munkahelyet, hanem férjet is talált. Igen, de ez hosszabb történet.

Pestre kerültem a Queen Tourshoz, először értékesítő, majd referens voltam. Többször is jártam Egyiptomban, az egyik alkalommal egy study túrát vittünk a Budapest Tourist és a Queen Tours közös szervezésében. Megnéztük a Three Corners Village-et (most Triton Empire Beach) Hurghadán, ahol megismerkedtem a Three Corners egyik belga tulajdonosával, Didier Lambrechttel, aki később a férjem lett. Akkor még csak az az egy szállodája volt a The Three Cornersnek Egyiptomban.

Szerelem volt első látásra?

Hát, nem egészen. Didier meghívott egy italra, beszélgettünk, aztán én hazajöttem. Egy-két évig alkalmanként találkozgattunk, aztán 1997-ben kimentem dolgozni a kinti szállodába. Akkor már egyértelműen szerelem volt közöttünk. A Triton Empire Hotelben kezdtem, először a recepción, majd a szobafoglaláson. Szépen, fokozatosan minden üzletágat megismertem, beletanultam. Később El Gounára kerültem, ott két kisebb, néhány tucat szobás szállodát üzemeltettem. Közben kezdték el építeni a Rihana Resortot, ott már a szobaszám kialakításától elkezdve az összes preopening teendőben részt vettem.

Mikor tért vissza Magyarországra?

1999-ben jöttünk haza, összeházasodtunk, Didier családja megvásárolta a Sahara Tourst az alapítótól. Elkezdtük Tunézia mellé Egyiptomot is programozni. Közben sorban születtek a gyermekeink, három lány.

Mi történt a Sahara Toursszal?

2006 novemberében nevet váltottunk, megszüntettük a kiutaztatási üzletágat, de a beutaztatást nem. Korábban voltak helyeink charterjáratokon, de a charterezéshez magas biztosítás kellett, túl nagy volt a rizikó. Közben a Three Cornersnek már tíz szállodája nyílt meg Egyiptomban, (az idén nyílik a 11. Marsa Alamban és jövő ősszel a 12. hotel Hurghadán), és a legfontosabb az lett, hogy azokat töltsük a magyar tour-operátorok révén. Így stratégiát váltottunk, kiemelt partnerünk lett a Best Reisen, bekerültünk a katalógusukba, ők volumenben árulják szállodáinkat. Tervezzük, hogy más tour-operátorokkal is szerződünk a téli szezonra.

Mivel foglalkozik most a 1st Step?

A magyar iroda elsősorban az internetes értékesítésre koncentrál, hozzánk tartoznak a kelet- európai kapcsolatok és a marketingkampányok. Képviseljük a The Three Cornerst, helpdesk szerepet vállalunk a magyar irodák számára. Mi tartjuk a kapcsolatot az úgynevezett worldwide internet tour-operátorokkal (például HRS, TUI, transhotel.com, fastbooking.com) nemcsak a viszonteladói, hanem nagyközönségi foglalások szintjén is. Mi állítjuk be az árakat a foglalási rendszerekben, ugyanis látjuk a szállodák töltöttségét, naprakészen tudjuk tájékoztatni a kairói értékesítési központunkat és a tour-operátorokat, hol mennyi hely van üresen. Látjuk, meddig lehet akciózni, mikor kell leállni. Angol nyelvű weboldalunkat rendszeresen frissítjük, onnan nagy felbontású képeket is le is lehet tölteni. Utazási csomagokat nem árulunk, ha megkeres egy utazási iroda, az idén már a magyar partner tour operatorokhoz küdjük őket. Korábban ezzel szemben csak rajtunk keresztül lehetett foglalni a Three Corners szállodákba.

Mi a The Three Corners szállodák különlegessége?

Tiszták, szép a fekvésük, és nagyon jó ellátást kapnak a vendégek. Gyerekklubok minden szállodában működnek, a konyhát belga szakember felügyeli. Jók az animációs programok, és sokféle aktív üdülési lehetőséget kínálunk. Köztudott, hogy Egyiptomban két négycsillagos szálloda között is óriási a különbség, ami nálunk az, az Európában is az lenne. Sok hotel van, amely ott tíz éve megkapta a minősítést, azóta meg a tulajdonos nem újította fel, nem költött rá. Hurghadán a mienk volt az első olyan háromcsillagos szálloda, ahol a kültéri medence vizét temperálják, tehát télen is tudnak benne fürdeni a vendégek.

Mit ajánl a gyerekes családoknak, illetve a pároknak?

Kisgyerekkel érkezőknek a Rihana Resortot és a Rihana Innt, valamint a Triton Empire Beachet Hurghadán. Nászutasoknak, pároknak az Ocean View El Gouna az ideális hely, ott rengeteg wellnessprogramot és jógaajánlatot is kínálunk.

Milyen forgalomra számítanak az idén?

2006-ban ezerötszáz magyar vendég fordult meg a szállodáinkban, az idén meg akarjuk duplázni ezt a számot, hiszen eddig Sharm el-Sheikhre nem volt charterünk, de a Bestnek van. Elég sok visszatérő vendégünk volt már eddig is, úgy vélem, a márkát sikeresen bevezettük a piacra.

Hogy sikerül a magyar, a belga és az egyiptomi kultúrát ötvözni a munka során?

Még két nemzetiséget meg kell említeni, a három Lambrecht fiúnak ugyanis három különböző nemzetiségű felesége van: a legidősebb fiúnak svéd, Pascalnak pedig orosz származású a neje. Ha együtt vagyunk, angolul beszélünk. Igyekszünk egy évben egyszer egy hétre közösen elmenni síelni, általában februárban, amely Egyiptomban nem csúcsszezon.

Megszokta, hogy sűrűn van távol a férje?

Mindig így éltünk, erre vagyunk berendezkedve. Havonta néhány hétköznapot és három hétvégét mindig együtt töltünk.

Született:
Várpalota
Végzettség:
idegenforgalmi menedzser
Nyelv:
angol
Hobbi:
utazás, síelés, olvasás

Európa legjobbja lett a budapesti légikikötő

Európa legjobbja lett a budapesti légikikötő 

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom. 
Hétfőtől ismét jelentős fennakadások a ferihegyi reptér felé vezető úton

Hétfőtől ismét jelentős fennakadások a ferihegyi reptér felé vezető úton 

Április 22-én kezdődik az útfelújítás negyedik üteme a a budapesti Liszt Ferenc-repülőtérhez vezető utakon.
Visszatér az Uber Magyarországra

Visszatér az Uber Magyarországra 

Április 16-án hivatalosan lezárult a jóváhagyási folyamat.
Májusban indul a világ első kutyabarát légitársasága

Májusban indul a világ első kutyabarát légitársasága 

Beszállás előtt a BARK Air egyik légiutaskísérője a kapuban fogadja a kutyákat, hogy segítsen nekik nyugodtan venni az előttük álló akadályokat.
Hatalmas vihar Dubajban, törlik a járatokat

Hatalmas vihar Dubajban, törlik a járatokat 

Mennydörgésre és villámlásra ébredtek szerda reggel az Egyesült Arab Emírségek lakosai.
Új és újrainduló járatok a bécsi reptérről

Új és újrainduló járatok a bécsi reptérről 

Bővül az osztrák légiátrsaság kínálata.
Közel félmillió e-töltőpont elérhető hamarosan a franciáknál

Közel félmillió e-töltőpont elérhető hamarosan a franciáknál 

A nagyszabású fejlesztés megvalósítása érdekében 64 francia autópálya-pihenőben most 320 Siemens gyorstöltőt telepítettek.
A WIZZ első isztambuli járata elindult Debrecenből

A WIZZ első isztambuli járata elindult Debrecenből 

Isztambul a második törökországi város, amely már Debrecenből is közvetlenül elérhető Antalya után.
Nyitva az izraeli légtér a súlyos iráni légitámadást követően

Nyitva az izraeli légtér a súlyos iráni légitámadást követően 

Izrael vasárnap reggel megnyitotta légterét a szombat éjszakai, sikeresen kivédett légitámadás után, jelentették be hivatalosan Izraelben.
Melyik lesz az év ötödik kerékpárútja?

Melyik lesz az év ötödik kerékpárútja? 

A pályázat célja, hogy minél több vonzó bringás helyszínt tegyen ismertté.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.