Szicsek Feketeribizli pálinkája győzött

A Pálinka Nemzeti Tanács idén új alapokra helyezve rendezte meg az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Versenyt. 50 főzde 335 mintát indított a versenyen, a kereskedelmi főzdék részvétele rekordszámú volt. A 335 minta 8 főkategóriában (almatermésűek, csonthéjasok, bogyós gyümölcsök, szőlő, törköly, vadgyümölcs, ágyas és vegyes) versenyzett egymással.

A Pálinka Nemzeti Tanács idén új alapokra helyezve rendezte meg az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Versenyt. 50 főzde 335 mintát indított a versenyen, a kereskedelmi főzdék részvétele rekordszámú volt. A 335 minta 8 főkategóriában (almatermésűek, csonthéjasok, bogyós gyümölcsök, szőlő, törköly, vadgyümölcs, ágyas és vegyes) versenyzett egymással.

Az eredményhirdetéssel egybekötött rangos díjátadó gála a Mezőgazdasági Múzeumban volt június 19-én, ahol az ágazatért felelős szakpolitikusok, intézmények vezetői, a pálinkás szervezetek, lovagrendek, a nevezők és a bírálók együtt ünnepelték a helyezetteket: 99 bronz, 114 ezüst és 63 aranyminősítés került átadásra. Köszöntőt mondott Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára, az eseményt pedig Jakab István, az Országgyűlés alelnöke nyitotta meg.

 

Az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Verseny legjobbjai:

• Magyarország legjobb pálinkája – 2014: Szicsek Pálinkafőzde Kft. - Feketeribizli

• Champion - almatermésűek kategóriában: Zsindelyes - Jonagold alma pálinka

• Champion - csonthéjas gyümölcsök: Gyulai Pálinka Manufaktúra - Szilvapálinka

• Champion - bogyós gyümölcsök: Szicsek Pálinkafőzde – Feketeribizli Pálinka

• Champion – szőlőből készült pálinkák : 1 Csepp Pálinka - Piros veltelini szőlő pálinka

• Champion – törkölyből készült pálinkák: Zedon - Villányi törkölypálinka

• Champion – vadgyümölcsből készült pálinkák: Schiszler Pálinkafőzde - Madárberkenye

• Magyarország 2014. évi legeredményesebb bérfőzetője/magánfőzője: Dr. Gyenesei István

• Magyarország 2014. évi legeredményesebb pálinkafőzdéje I.: Gyulai Pálinka Manufaktúra Kft.

• Magyarország 2014. évi legeredményesebb pálinkafőzdéje II.: Harmatrázó Pálinkaház

• Magyarország 2014. évi legeredményesebb pálinkafőzdéje III.: Szicsek Pálinkafőzde Kft.

A verseny győztesei egy másik Hungarikum, a Herendi Porcelánmanufaktúra által készített díjakat vehették át Béli Géza Versenyigazgatótól és Mihályi Lászlótól, a Pálinka Nemzeti Tanács elnökétől.

Forrás: Vendég & Hotel


Sonkafőzésnél  hallgassunk Bíró Lajosra!

Sonkafőzésnél hallgassunk Bíró Lajosra!  

Így nem lesz kemény és íztelen a húsvéti sonka.
Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka

Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka 

Megvásárolja a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona a Nestlétől.
Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón

Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón 

Több mint száz külföldi szakember ismerkedhet a magyar borral az idei Hungarian Wine Summit nemzetközi szakmai csúcstalálkozón.
Siemens-innováció:  ételmaradékból meleg víz

Siemens-innováció: ételmaradékból meleg víz 

A cég támogatásával valósul meg a hulladékból energiát előállító zöld megoldás.
Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában

Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában 

A Matild Palace-ban jellegzetes helyi finomságokat és a nemzetközi villásreggeli-klasszikusokat kóstolhatunk.
Borok a húsvéti sonka mellé

Borok a húsvéti sonka mellé 

A legmeghatározóbb fogás az ünnep során a húsvéti sonka, de megválasztani mellé a megfelelő bort.
Két magyar pezsgő a világelitben

Két magyar pezsgő a világelitben 

Az egyik exkluzív termék, kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem számára készült.
Ünnepel a Balatoni Kör

Ünnepel a Balatoni Kör 

Tíz éves születésnapját ünnepli a Balaton közepén, egy hajón megalakult társaság.
Sakura ünnep a fedélzeten

Sakura ünnep a fedélzeten 

Az Emirates különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait.
Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA

Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA 

A Csányi utcában 12 kültéri installációban mutatják be a kortárs zsidó kulturális és gasztronómiai életet.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.