Szlovéniában lesz az első európai sörszökőkút

Heves vitákat követően egy szlovéniai település tanácsa zöld utat adott a formabontó építmény megvalósításának.

Egyelőre nem tudni, hogy Zalec, a 4878 lakosú, szlovén kisváros hogyan lesz képes megbirkózni a várhatóan özönvízszerű turistaáradattal, miután a tanács által jóváhagyott sörszökőkutat kisvártatva üzembe helyezik a település egyik zöldövezetében.

Az ország idegenforgalma 1985 óta folyamatosan, 2015-ben pedig éves szinten a rekordot jelentő 11 százalékkal növekedett. Az innovatív objektum beüzemelése nagy valószínűséggel még inkább felélénkíti majd az örömteli folyamatot.

Noha a hírre a hipszterek és az Y-generáció tagjai bizonyára már most csak úgy kapkodnak a Szlovéniába irányuló fapados járatokra szóló helyekért, a projekt azért komoly nézeteltéréseket gerjesztett a városatyák között.

Az ellenzők túlnyomó részét a beruházás 400 000 dolláros (átszámítva kb. 110 millió forintos) költsége aggasztja, amely szerintük kudarc esetén padlóra küldheti a kicsiny közösséget. A ráfordításoknak mindazonáltal csak a felét kell állnia a helyi adófizetőknek, a fennmaradó részt magánadományokból fedezi a városi tanács.

A szomjas világjárók a szökőkúthoz érve háromszor három deci, helyi komlóból főzött sör, illetve egy emlékbögre fejében hat eurót lesznek muszáj kipengetni az illetékeseknek.


Sonkafőzésnél  hallgassunk Bíró Lajosra!

Sonkafőzésnél hallgassunk Bíró Lajosra!  

Így nem lesz kemény és íztelen a húsvéti sonka.
Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka

Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka 

Megvásárolja a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona a Nestlétől.
Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón

Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón 

Több mint száz külföldi szakember ismerkedhet a magyar borral az idei Hungarian Wine Summit nemzetközi szakmai csúcstalálkozón.
Siemens-innováció:  ételmaradékból meleg víz

Siemens-innováció: ételmaradékból meleg víz 

A cég támogatásával valósul meg a hulladékból energiát előállító zöld megoldás.
Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában

Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában 

A Matild Palace-ban jellegzetes helyi finomságokat és a nemzetközi villásreggeli-klasszikusokat kóstolhatunk.
Borok a húsvéti sonka mellé

Borok a húsvéti sonka mellé 

A legmeghatározóbb fogás az ünnep során a húsvéti sonka, de megválasztani mellé a megfelelő bort.
Két magyar pezsgő a világelitben

Két magyar pezsgő a világelitben 

Az egyik exkluzív termék, kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem számára készült.
Ünnepel a Balatoni Kör

Ünnepel a Balatoni Kör 

Tíz éves születésnapját ünnepli a Balaton közepén, egy hajón megalakult társaság.
Sakura ünnep a fedélzeten

Sakura ünnep a fedélzeten 

Az Emirates különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait.
Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA

Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA 

A Csányi utcában 12 kültéri installációban mutatják be a kortárs zsidó kulturális és gasztronómiai életet.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.