Sztárséf alkotta ünnepi fogások a benzinkutakon

A menüsort ezúttal is Palágyi Eszter, a Szigliget Várudvar Étterem Executive séfje készítette el. A társaság 67 töltőállomásán megkóstolható különlegességek közös jellemzője, hogy a karácsonyi időszakhoz kapcsolódó hazai fogások – köztük székelykáposzta és halászlé – inspirálták Esztert.

Az ünnepi ételek könnyen fogyasztható formában való újragondolása a székelykáposztás vekni töltött hústekerccsel: itt egy burgonyás szendvicsalap fogja közre a körözöttet és a házias székelykáposztát, amit székely töltött csavarthús és rukkola gazdagít. A karácsonyi hangulatot idézi fel az Ízes halászlé szendvics, melynél 3 szelet füstölt hal, halászlé krémsajttal, valamint halpogácsa kerül a light ciabattába, az ízeket pedig lilahagyma és madársaláta teszi teljessé.

A szendvicsek mellett két izgalmas salátával találkozhatunk még: a klasszikus karácsonyi receptet megújító Aszaltszilvával töltött pulyka salátaágyon és a vegetáriánus Őrségi sütőtök saláta friss tehénsajttal. Édességként pedig Mákos bejgli vaníliakrémmel és Gundel palacsinta pohárdesszertek közül választhatnak a fogyasztók.

Az úton lévők nem csak a tartalmas, egészséges és finom ételeket igénylik, hanem a frissítő forró italokat is. A 2019-es, koronavírus előtti időszakot idézi a frissen főzött kávé iránti kereslet az OMV Hungária töltőállomásain – derül ki a vállalat értékesítési számaiból. A tendencia ráadásul nem átmeneti, a forgalom augusztusban, szeptemberben és októberben is egyaránt elérte, esetenként meghaladta a két évvel ezelőtti szintet. Az elmúlt évvel összevetve pedig kifejezetten robbanásszerű, 24-34 százalék közötti a fejlődés.

„Bár a külföldről érkező idegenforgalom még mindig messze elmarad a korábbi évektől, mégis örömmel tapasztaljuk, hogy az autópályás töltőállmások VIVA kávézói is elérték a korábbi értékesítési szintjüket, hiszen az emberek megállnak feltöltődni, pihenni a töltőállomásokon, leülnek elfogyasztani egy finom kávét, egyéb különlegességet. Az pedig kifejezetten kedvező, hogy ez nem csak a nyaralások miatt megnövekedett utazásokhoz köthető, hiszen az őszi hónapokban sem mérséklődött a kereslet. Éppen erre reagálva igyekszünk igazi ínyencségeket kínálni az úton lévők számára” – mondta Kováts Botond, az OMV Hungária marketing menedzsere.

A kereslet bővülése egyébként nem csak a kávé, hanem a teljes melegital forgalomban is érezhető, ott ugyanis a teljes hálózatot illetően mintegy 30 százalékos növekedés tapasztalható. A forgalom bővülése ezen belül különösen az autópálya menti utakon szembetűnő, amelyeken átlagosan csaknem 60 százalékos előrelépés volt. Így egyes termékek esetében a kereslet már felülmúlta a 2019-ben tapasztaltakat.

Forrás: Store insider


Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.