hirdetés
hirdetés

Találja ki, melyik lett Németország legjobb attrakciója!

A Német Turisztikai Hivatal idén is elkészítette a külföldiek körében legnépszerűbb turisztikai attrakciók top 100-as listáját.

hirdetés

A dobogó legfelső fokát a hamburgi Miniatűr csodavilág (Miniatur Wunderland) foglalhatja el a nemzetközi utazók legkedveltebb németországi látnivalóinak listáján. A második helyen Heidelberg óvárosa és kastélya végzett, míg a tavalyi nyertes, az Europa-Park Rust idén a bronzérmet tudhatja magáénak.

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) 2012 óta végez felmérést weboldala külföldi látogatói között a kedvenc látnivalók témakörében. A feltett kérdésre a felhasználók bármelyik látványosságot beírhatják válaszként a megadott rubrikába, majd a DZT top 100-as listában egyesíti az eredményeket. Idén március és augusztus között 66 országból több mint 40 ezer felhasználó vett részt a szavazáson.

Petra Hedorfer, a DZT igazgatótanácsi elnöke úgy nyilatkozott: „A top 100 látványosság portálunk legfrekventáltabb részei közé tartozik. Az ilyen szavazások pedig fontosak a külföldiek utazástervezésénél. Ennek megfelelően a top 100 látnivaló közül sokan minőségi jelzőként aktívan használják az elért helyezésüket a nemzetközi marketingben, ezáltal saját kínálatuk még inkább a figyelem középpontjába kerül.”

A hamburgi Miniatűr csodavilág (Forrás: Instagram / @lea hajner)
A hamburgi Miniatűr csodavilág (Forrás: Instagram / @lea hajner)

2016 csúcsattrakciói

Idén első helyezést ért el a hamburgi Miniatűr csodavilág. A világ legnagyobb modellvasút-létesítménye 2001-ben nyitotta meg kapuit Közép-Németország és a Harz-hegység részletes bemutatásával és egy 130 vonatot tartalmazó útvonallal. Ezzel egy időben jött létre a Knuffingen nevű kisváros 90 közlekedő autóval, amely 2011-ben saját légikikötővel gazdagodott, ahol 40 repülő száll fel és le. A Miniatűr csodalvilág 15 éve folyamatosan új és új „világokkal” bővül – legutoljára egy 190 négyzetméteres Olaszország-résszel.

Heidelberg kastélya és óvárosa évek óta a kedvencek listájának élén található: 2016-ban a negyedik helyről a másodikra lépett fel. Az előző évi nyertes, az Europa-Park Rust idén szintén az első három között végzett.

A top 10 látnivaló között szerepel még a Neuschwanstein-kastély, Rothenburg ob der Tauber óvárosa, a Boden-tó Mainau-szigettel és az UNESCO világörökséghez tartozó Reichenau-kolostorszigettel, illetve egy másik UNESCO világörökség, a kölni dóm. Újonnan érkezett a csúcskategóriás csoportba a mannheimi kastély, az ulmi székesegyház és Drezda óvárosa a Miasszonyunk-templommal és a Zwingerrel.

A top 100-as lista tükrözi a széles turisztikai kínálatot

A 100-as listára a németországi utazók a híres építményeket, a történelmi helyszíneket, a természeti tájakat, a sportlétesítményeket és a szabadidőparkokat ugyanúgy megszavazták, mint a hagyományokban gazdag eseményeket és rendezvényeket. A lista egész Németországot lefedi és beszédesen mutatja az ország turisztikai kínálatának sokszínűségét.

Az online szavazás eredménye ide kattinva megtalálható. A listán szereplő attrakciók digitális díjat, illetve matricát kapnak, amelyet felhasználhatnak saját online felületükön és reklámkampányaik során.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai