hirdetés
hirdetés

Tanktúra, Trabant húzás, Kézigránát dobás – megnyitotta a szezont a Cityrama

Igazán rendhagyó volt a Cityrama legújabb szezonnyitója: Domonyvölgybe, a VadQad pályára érve gránátot hajítottunk gumikerékbe, ki lehetett próbálni, milyen tankban utazni (nagyon kell kapaszkodni!), valamint, hogy milyen egy Trabantot elhúzni  úgy, hogy emberek ülnek benne (kézifék nélkül könnyű). Ezt egy finom vacsora követte a Lázár Lovasparkban, ami előtt elhangzottak a szezonnyitó előadások.

hirdetés

2018 a Cityrama életében egy kiugróan jó év volt. Az utazási iroda működésének mindhárom fő területe - tehát a személyszállítás (beleértve az autóbuszos és személyutós személyszállítást), a csoportos beutaztatás (beleértve a MICE-ot és a leisure-t), valamint az egyéni vendégeknek szóló garantált programok, tehát a sightseeing részleg is kiemelkedően teljesített. 

 

fotó: Gábor Zoltán

Ehhez képest 2019 első negyedévében mérhető teljesítmény várakozáson aluli lett. Ez is annak köszönhető, hogy idén nem márciusban, hanem április második felében ünnepeltük a húsvétot.  Ahogy azt korábban is megírtuk, a légiközlekedés bővülési üteme kilenc éves mélypontra érkezett - elsősorban emiatt.

Cserébe - Erdei Bálint, a cég ügyvezetőjének elmondása alapján - áprilisban nagyon szépen elindult az előszezon, erősek a tavaszi hónapok, és úgy látja, hogy a következő negyedév is hasonlóan pozitívan alakul majd. Különösen emelkedik a csoportos beutaztató részleg, a MICE-al foglalkozó kollégák körében a feladat mennyisége, ami főként a célzott kommunikációnak köszönhető.

A MICE szegmensre fókuszáló vásárokon, workshopokon és egyéb rendezvényeken, egyre többször külföldön is jelen van a Cityrama, valamint itthon is érezhető a nagyobb cégeknél az érdeklődés (külföldről és itthonról is) az olyan szolgáltatások iránt, amit mi kínálnak: például a repülőtéri transzfer, privát. vagy a különleges elemeket tartalmazó városnézés.

 

fotó: Gábor Zoltán

Közlekedés

A gépjárműveknél - ahogy minden évben idén is zajlanak fejlesztések. Néhány hete érkezett meg a flotta legújabb tagja egy Mercedes Sprinter.

Kerékpárkölcsönzés iránt, az áprilisi számok alapján, egyre nagyobb az érdeklődés. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a nálunk környezettudatosabb országokból érkező vendégek előszeretettel közlekednek kerékpárral és szívesen vesznek részt kerékpáros városnéző túrákon is.

Lehetőség

A Cityrama csapatában már a tavalyinál is többen 45-en dolgoznak. Fontosnak tartják az utánpótlás-nevelést, ezért minden évben fordítanak gondot arra, hogy foglalkozzanak gyakornokokkal. Idén is sok gyakornokuk lesz, köztük több külföldi is, akiknek megmutatják, hogyan működik egy utazási iroda, megismerhetik az egyes részlegek munkáját is. Sőt, idegenvezető hospitálókat is fogadnak rendszeresen, és lehetőségeket kapnak arra, hogy részt vehessenek a városnézéseken.

Tervezés

A szezonnnal kapcsolatos várakozásokról Erdei Bálint kérdésünkre elmondta, hogy "rengeteg az utolsó pillanatban érkező foglalás. A sightseeing részlegen már nem tudjuk előre megbecsülni, milyen lesz az adott időszak. Mindenesetre a tavaszi hónapok bizakodásra adnak okot a nyári szezonnal kapcsolatban is."

  

fotó: Lévay Balázs

A képeket az eseményról a cikk alatti fotógalériánkban érhetik el.

Kottász Adél, online szerkesztő
a szerző cikkei

Gábor Zoltán
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai