hirdetés
hirdetés

Tartalék gépet küldött az Alitalia

Tartalék gépet küldött kedd hajnalban az Alitalia, az éjszaka a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren hajtóműprobléma miatt kényszerleszállást végrehajtott utasszállítója helyett - közölte Hardy Mihály, a Budapest Airport kommunikációs igazgatója az MTI megkeresésére.

hirdetés

Mint kifejtette: kedd este az AZ476-os Róma-Budapest járat a két hajtóműve közül az egyik meghibásodott, emiatt elsőségi leszállási engedélyt kért a helyi hatóságoktól. A leszállás szabályosan, az ilyen helyzeteknek megfelelő előírások szerint zajlott.

Az eredeti menetrend szerinti leszállást követően a gép beállt az állóhelyre és a 116 utas a célállomásra pontosan megérkezve szállt ki a gépből, a repülő- valamit a reptéri személyzet segítségével. Az Alitalia azonnal mentesítő járatot küldött Budapestre, ezzel biztosítva a kedd reggel visszatérő AZ477-es Budapest-Róma járat zavartalan működését.

"A pilóták példás, tankönyvbe illő leszállást produkáltak az Airbus A 320-as típusú géppel" - fogalmazott Hardy Mihály megjegyezve, hogy ezt egyébként szimulátoron rendszeresen és kötelezően gyakorolják is. Amikor egy érkező gép ilyen hibát jelez, a repülőtéren kötelező elrendelni a "várható légijármű esemény" riasztási fokozatot, ennek megfelelően jártak el, de semmilyen különleges beavatkozásra nem volt szükség, a gép saját erejéből (egy működő hajtóművel) begurult az állóhelyre. Az utasok az egy hajtóműves leszállásból nem sokat érzékelhettek. A gép 23.35-kor ért földet, egyébként is itt éjszakázott volna menetrend szerint - fejtette ki a kommunikációs igazgató.

A kényszerleszállásról korábban a katasztrófavédelem számolt be Facebook-oldalán. Azt írták: a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltóegységei ötös fokozatú riasztással vonultak a helyszínre. A gép végül minden gond nélkül földet ért. A 116 utast szállító repülőgépen senki sem sérült meg - tették hozzá.

A tűzoltók rövid időn belül visszavonultak állomáshelyükre - írta a katasztrófavédelem.

(forrás: MTI)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai