hirdetés
hirdetés

Távmunka-turizmus a Kanári-szigeteken

A Kanári-szigetek kedvelt turistacélpont, de a koronavírus-járvány miatt a legtöbb szálláshely üres maradt. Ennek következtében a térség várhatóan tizenhatmilliárd euró bevételtől esik el idén.

hirdetés

A Kanári-szigetek kedvelt turistacélpont, de a koronavírus-járvány miatt a legtöbb szálláshely üres maradt. Ennek következtében a térség várhatóan tizenhatmilliárd euró bevételtől esik el idén, hangzik el az euronews tudósításában.

pixabay.com
pixabay.com

A turizmus és a vendéglátás megszenvedi a koronavírus-járvány hatásait a Kanári-szigeteken. A helyi kormányzat most harmincezer távmunkában dolgozó embert szeretne idecsábítani, hogy így jusson némi bevételhez.

A járvány miatt az Európai Unióban a dolgozók mintegy 40 százaléka állt át teljes időben az otthoni munkára. A Kanári-szigetek őket szeretné meggyőzni arról, hogy telepítsék át otthoni irodájuk egy kellemesebb környezetbe.

"Az eddig megszerzett tapasztalatunkat szeretnénk most kamatoztatni a hosszabb távú vendéglátásban", mondta a kanári-szigeteki turizmus-marketing ügynökség igazgatója, Jose Juan Lorenzo.

A járvány előtt ebben az üdülőbe tucatnyi turistát szállásoltak el egyszerre. Mostanra úgy alakították át, hogy ideális hely legyen távmunkához. "A távmunka olykor magányos lehet. Főleg, ha valaki otthonról dolgozik, hiszen nincs meg a munkahelyeken jellemző társas élet. Itt viszont van társaság is, Gran Canarián a legjobb van mindenből", mondta a repeople.co alapítója, Nacho Rodrígez.

A teljes tudósítás megtalálható: itt.

(forrás: Euronews)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai