Telt ház a ProWein magyar standján

Magyarország megújult formában mutatkozott be a világ első számú nemzetközi borkiállításán, a ProWein-on, ahol a világ legfontosabb szakemberei találkoztak. A rendezvényen a magyar közösségi standon 19 hazai borászat jelent meg a Magyar Turisztikai Ügynökség szervezésében. A standon a három nap alatt mintegy háromszáz szakmabelinek tartottak vezetett kóstolókat nemzetközileg elismert szakemberek a magyar borokról.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A ProWein Düsseldorf idén több látogatót vonzott, mint valaha: 100 ország több mint 60 ezer szakkiállítója jelent meg a háromnapos rendezvényen. A 300nm-es magyar standon a 19 hazai borászat mellett a megjelenést mesterkurzusokkal, exkluzív workshopokkal és egyéb kísérő rendezvényekkel színesítette a szervező Magyar Turisztikai Ügynökség.

A standon és a vásár központi előadótermében a három nap alatt összesen tíz szeminárium zajlott angol és német nyelven, mintegy 300 regisztrált vendég részvételével. A helyek túlnyomó többsége már a kiállítás kezdete előtt elkelt. Az előadásokon bemutatott borokhoz párosított, kiváló hazai alapanyagokból készített kóstolófalatok kerültek az asztalokra a stand szemináriumterében. A mesterkurzusokon nemzetközi szakértők is részt vettek: a borszakma olyan prominens képviselői, mint Caroline Gilby (Master of Wine), Ronn Wiegand (Master of Wine és Master Sommelier), Yvonne Heistermann (sommelier, Deutsche Wein- & Sommelierschule) és Markus Berlinghof (német Gault &Millau - sommelier bajnok, 2014), a német nemzeti sommelier-csapat vezetője.

Magyarország ismét csatlakozott a népszerű B2C rendezvénysorozathoz, a ProWein Goes Cityhez is: az idei évben a nagyközönségi esti borkóstoló eseményre az első napon került sor Düsseldorf egyik legnépszerűbb borbárjában. A magyar borokat Ronn Wiegand (MW, MS) válogatta és mutatta be. A borokhoz párosított magyar kísérőfalatokat szolgáltak fel.

Szintén újdonság volt, hogy a magyar közösségi standon egy esti rendezvény keretében a magyar borok és ételek mellett hazai kézműves söröket is kóstolhattak a látogatók.


Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart problémáit

Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart problémáit 

A fővárosi önkormányzat kitiltaná a hajók nagy részét a pesti rakpartról.
Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen

Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen 

Új zenei és művészeti fesztivállal bővül a Szabadtéri Néprajzi Múzeum programkínálata.
Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival

Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival 

A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatérnek a magyar utakra.
Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák

Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák 

Túraútvonal-szerű kiállításon tekinthetők meg Burger Barna az Országos Kéktúrán készült fotográfiái a Természettudományi Múzeumban
Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez

Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez 

A nagyobb rugalmasságra már a pandémia idején is volt igény.
Kertek a turizmusban,  turizmus a kertekben

Kertek a turizmusban, turizmus a kertekben 

Kétnapos, "Kertörökség a turizmusban" címmel konferencia vette kezdetét szerdán, a Petőfi Irodalmi Múzeumban.
Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat

Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat 

Több mint 80 kerékpárosbarát szolgáltató készül akcióval hétvégén a Föld napjára. 
Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került

Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került 

Az Év Tájházvezetője elismerést és a Tájházak és Szabadtéri Múzeumok Szövetsége életműdíjat adták át Szentendrén, a Skanzenben.
Esztergom megnyitotta az idei rendezvényszezont

Esztergom megnyitotta az idei rendezvényszezont 

Esztergom minden korábbinál színesebb rendezvényszezont nyit az idei évben.
Először született magyar győzelem a brüsszeli díjátadón

Először született magyar győzelem a brüsszeli díjátadón 

A fesztivál során immár negyedszerre osztották ki a rangos NEB díjakat, amelyek innovatív és fenntartható európai projekteket díjaznak

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.