Teltházas gálavacsora, rekord közgyűlési részvétel várható

A Hotel Parlamentben ülésezett a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének Ügyvezetése, ahol áttekintették a Danubius Hotel Héliában november 21-én kezdődő kétnapos, tisztújító jubileumi közgyűlés előkészületeit. A közgyűlésre regisztrált tagok száma rekordot ért el, míg a tisztújítást követő gálavacsora több mint 300 fővel teltházas, így arra lezárult a regisztrációs lehetőség.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

November 21-én szerdán gazdag szekcióprogramok várják a szállodás szakembereket, az egyes területi vezetőket, amelyre korlátozott számban még lehet regisztrálni a Hélia szállodában. Különösen érdekes témákat mutat be és fog össze a Pannon Gasztronómiai Akadémiával együttműködésben a Gasztronómiai Szekció, amelyre az MSZÉSZ várja a tagszállodák és éttermek konyhafőnökeinek, étteremvezetőinek, gasztro szakembereinek regisztrációját. A részletes program a szervezet honlapján (hah.hu) elérhető.

Az ügyvezetés megvitatta a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ tervezett bevezetésével kapcsolatos teendőket, miután annak előkészítésében szakmai szervezetként a kezdetektől részt vesz. Az egységes rendszer felállítása jelentős előrelépés lesz az ágazat digitalizációjában, egyes piaci szegmensek fehérítésében és statisztikai adatok gyors és hatékony előállításában. A szervezet megnyugtatónak látja a jogszabály tervezet adatvédelmi garanciáit, a személyes adatok védelme szempontjából és ismételten hangsúlyozza, hogy anonimizált működést feltételez az NTAK adattovábbítása. Az NTAK működését szabályzó jogszabály elfogadását követően az MSZÉSZ a Magyar Turisztikai Ügynökséggel együttműködve felmérést végez tagjai körében a szállodai PMS rendszerek használatáról, segítve a felkészülés következő szakaszát, majd pilot projektek keretében várhatóan a jövő év első negyedévben elindulhatnak a tesztelések. A szerdától kezdődő Közgyűlésen az MTÜ felkérésére eljáró kutató cég az MSZÉSZ támogatásával a Hotel Héliában villám interjúk keretében szintén a projekt előkészítéséhez gyűjt be PMS használati és alkalmazási gyakorlatokat.

A jubileumi, 50 éves fennállását ünneplő MSZÉSZ a Közgyűlést követően is aktív munkát visz tovább, a meghosszabbított jelentkezési határidő lezárulta után elindul az Év Szállodája pályázatok kiértékelése, mivel élénk érdeklődés mellett kellő számú szálloda pályázott, így elindul az eredményhirdetéssel összekötött gálaest szervezése is, melynek várható időpontja 2019 február végén esedékes. Az Ügyvezetés beszámolót hallgatott meg a közelmúltban az Aranykulcs Egyesülettel karöltve lebonyolított rendkívül sikeres „Young Talent” Gunszt András emlékére szervezett portásverseny részleteiről, ahol szintén magas volt a részvétel a szakma fiatal tehetségeivel. Az MSZÉSZ várhatóan már ez év végén elkezdi az első szállodák Családbarát minősítését, az újonnan kidolgozott, több szintű minősítési rendszerben, amely a HotelStars Union minősítési rendszer részeként válik elérhetővé a szállodák számára. A rendszer részletei a tervek szerint hamarosan elérhetővé válnak.

Forrás: Turizmus Online


A Marriott-nál  indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként

A Marriott-nál indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként 

A Marriott cégcsoport megelégelte azt a problémát, ami gyakran előtérbe kerül üzemelésük során: ez pedig a vendéglátóipari területen mindenki számára ismerős szakemberhiány.
Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek

Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek 

A súlyos mértékű tűzkárt szenvedett, több mint 100 főt foglalkoztató, 4 csillagos szálloda Hotel Silvanus helyreállításához az MTÜ 60 millió forinttal járul hozzá.
Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak

Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak 

A kastélyszállodások Tarcalon, az Andrássy Kúriában tartották éves közgyűlésüket április 15-én, hétfőn.
Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand

Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand 

Igencsak látványos rendezvény keretében, április 11-én, a Pesti Vigadóban debütált az új brand. Ahol az is kiderült, mit rejtenek a "titkos kertek"?
Díjeső a TRIBE budapesti tagjának

Díjeső a TRIBE budapesti tagjának  

Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on.
Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe

Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe 

A nemzetközi tanácsadó cég elemzése szerint kiemelkedő évet zárt a globális hotelpiac.
Indul a Marriott saját képzési programja

Indul a Marriott saját képzési programja 

LevelUp! elnevezéssel innovatív képzés indul a vendéglátóipari szakemberhiány pótlására a Marriott cégcsoport kezdeményezésére.
Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye

Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye 

Amelyet egy meghívásnak köszönhetően mi is kipróbálhattunk.
KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.
Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá

Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá 

Adománygyűjtő akciót hirdetett a visegrádi hotel vezetősége.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.