hirdetés
hirdetés

Tengerpartra és wellness-oázisokra vágynak az osztrákok

Az osztrákok őszi utazási terveiről átfogó elemzést készített az elmúlt hetek online keresőszavainak vizsgálata alapján az ausztriai urlaubshamster.at utazási portál.

hirdetés

A frissen publikált jelentésből kiderült, hogy idén ősszel az európai tengerparti desztinációk és az EU-n belüli városok mixéből áll össze a felkeresni tervezett úti célok toplistája. Továbbá sok osztrák számára alternatíva még az ausztriai belöldi turizmus, illetve a kényeztető wellness-oázisok felkeresése.

A városlátogatások kategóriában Amsterdam, London, Berlin és Hamburg a legkedveltebb idei utazási célpontok a keresőszavak alapján. Meglepő, de a terrortámadások ellenére Barcelona is ott van a vágyott desztinációk élbolyában.

A legnépszerűbb wellnessüdülési célok a következőek: Geinberg, a magyar határhoz közeli Loipelsdorf (Locsmánd), valamint Bad Waltersdorf, a Therma Laa és a tiroli Aqua Dome. Azok, akik elhagyni tervezik Ausztriát az őszi hónapok során leginkább Görögországot, Olaszországot, Horvátországot és a spanyolokat keresik fel - zárul az urlaubshamster.at friss elemzése. 

Hallstatt, Ausztria /forrás: 123rf.com
Hallstatt, Ausztria /forrás: 123rf.com

Mivel a távolabbi úti célok felkeresése amúgy is a téli síszünet és nyári vakációzások ideje alatt jellemző az osztrákokra, így az őszi utazási trend vélhetőleg kedvezően hat maj az osztrák beutazásra Magyarország vonatkozásában is.

Elsősorban a nyugat-magyarországi fürdőhelyek profitálhatnak az élénkülő keresletből - teszi hozzá Kovács Balázs, Ausztriában élő turisztikai szakember, a GD Consulting ügyvezető partnere.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai