hirdetés

Tévedés, hogy Olaszország újranyit

A hazai sajtóban megjelenő hírek, hogy Olaszországban kinyithatnak a vendéglátóhelyek félinformációk, amelyek nem adnak hiteles képet a valós helyzetről, hívja fel a figyelmet a Spabook.net.

hirdetés

A valóság ezzel szemben a Konzuli Szolgálat oldalán olvasható, írja a portál: Olaszország a pandémia miatt bevezetett szükségállapot hatályát 2021. április 30-áig meghosszabbította. A hatályos járványügyi jogszabály Olaszország egészét a koronavírus járvány súlyossága alapján 4 zónába osztja (sárga, narancs, piros, fehér, utóbbiban semmilyen kockázat nincs, de ilyen egyelőre nincs). A régiók beosztását az olasz egészségügyi tárca kéthetente vizsgálja felül és az aktuális helyzetet a kormányzati oldalon teszik közzé.

A Spabook azt is leírja, hogy Olaszországban egységes szabályozás volt és van érvényben. A helyi járványügyi adatok alapján automatikus mechanizmus van arra, hogy éppen melyik tartomány milyen színű és milyen korlátozások vannak érvényben. A döntéseket a lazításra vagy a szigorításra az esetszámok alakulásához mérten hozzák, jelenleg azonban nem született politikai döntés az éttermek újranyitására. A vendéglátóhelyek egyébként eddig is nyitva lehettek ott, ahol a járvány számai alapján ez nem, vagy csak kevésbé volt kockázatos. De a számok ezt a legtöbb helyen nem tették lehetővé, kivéve néhány rövidebb időszakot, amikor az emberek szabályosan kirajzottak, elözönlötték a köztereket, éttermeket, aminek az lett a következménye, hogy rövid úton romlottak a számok és újra jött a teljes lezárás.Most csupán annyi történt, hogy egyidejűleg esett ki minden tartomány a vörös zónából, sőt a narancsból is világos sárgába, így ezeken a helyeken automatikusan enyhültek a korlátozások, ennek következtében az este 6-os zárás feltétele mellett kinyithattak az éttermek, kávézók. Ez eddig is így lett volna, ha a megbetegedések számának alakulása lehetővé teszi. És most sem született külön olyan döntés, amely egy kockázatos helyen engedélyezi az újranyitást, csak mert már sokan nem bírják a korlátozásokat. A narancs színnel jelölt helyeken továbbra is zárva tartanak. Sőt, ha a következő héten, vagy hetekben bármelyik ellenőrzési pillanatban a fertőzöttségi adatok az engedélyezett határ fölé mennek, automatikusan újra életbe lépnek a szigorúbb szabályok. És akkor akár az is lehet, hogy minden bezár, hangsúlyozza a portál.

A jelenleg narancssárga (közepesen veszélyes) tartományok, ahol az emberek a saját településük határát sem léphetik át, és az éttermek, bárok a hét minden napján zárva tartanak.:

    Bolzano térsége,
    Umbria,
    Puglia,
    Szicília,
    Szardínia.

A teljes cikk megtalálható: ITT

(forrás: Spabook)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Hogy érinti a vállalkozásukat a februárban bevezetésre kerülő új SZÉP-kártya rendelet, amely már élelmiszervásárlást is engedélyez?

Kiadónk társoldalai