hirdetés
hirdetés

Thaiföld év végéig zárva marad

Míg sok ország sietve nyitja meg új határait a nemzetközi turisták számára, Thaiföld Dél-Kelet-Ázsia egyik legkedveltebb úti célja nem ezt az utat választja. A Thaiföldi Turisztikai Hatóság (TAT) helyettes kormányzója, Chattan Kunjara Na Ayudhya előrejelzése szerint az ország év végéig zárva tarthat - írja a traveldailymedia.

hirdetés

Hozzátette, hogy a kormány „nagyon, nagyon óvatos” a határok újbóli megnyitásának kérdésében és nem készülnek arra hogy Thaiföld 2021-ig turistákat fogadjon. „Nem látom a kormány szándékát, hogy az országhatárok még ebben az évben megnyílnának. Ez nagy csapást mér az idegenforgalomra. A főszezonnak tekinthető karácsonyi időszak idén úgy tűnik nem hoz utast, és az esélyek a vendégfogadásra a februárra eső kínai újév idején sem tűnnek túl rózsásnak" - hangsúlyozta a szakember.

Korábban szó volt arról, hogy utazási folyosókat hoznak létre bizonyos országokkal például Vietnámmal közösen, de ez a terv is füstbe menni látszik az utóbbi hetek növekvő számú koronavírusos megbetegedései és az ajtón kopogtató második fertőzéshullám miatt. Ráadásul a szomszédos országokban, például a Fülöp-szigeteken és Indonéziában előforduló magas fertőzések Thaiföld vezetését is nyugtalanítják.

Eközben azonban kibővítették azoknak a listáját, akik szigorú egészségügyi intézkedések mellett beutazhatnak Thaiföldre így most már a diplomaták és az ENSZ tisztviselői mellett, üzletemberek, érvényes szerződéssel rendelkező befektetők, filmesek, egyes migráns munkavállalók, kiállítási személyzet és speciális vízummal rendelkezők juthatnak be az országba.

Thaiföld bezárkózó politikája komolyan lassíthatja az ország gazdasági fellendülését tekintve, hogy jelentős mértékben alapoz az idegenforgalomra. 2018-ban a GDP közel 22 százalékát a turizmus tette ki.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai