hirdetés
hirdetés

Titkos tipp: Velencei-tó

A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai képviselete piaci stratégiájának megfelelően az osztrákok által még kevésbe felfedezett hazai régiókat is igyekszik a fókuszba állítani, hogy ezáltal is tovább növekedhessen az egyik legfőbb turisztikai küldőpiacunkról érkező vendégek és vendégéjszakák száma.

hirdetés

Idén nyáron a természetes hazai vizeink népszerűsítésekor a Balaton mellett a Velencei-tó hűsítő és élménygazdag ajánlataira, mint a családok számára ideális „titkos tippre” hívta fel az MT Zrt. az osztrákok figyelmét. A forgalomélénkítő kampány fő üzenete, hogy a Velencei-tó Európa egyik legideálisabb, ugyanakkor még a világ szeme elől elrejtett nyaralási helyszíne a családosok és az aktívturizmust előnyben részesítők számára. Az üzenet hatékony célba juttatása érdekében Ausztria egyik kedvelt zenei rádiócsatornáján, az Antenne 102,5 adón (http://antennewien.oe24.at) nyár elején egy többlépcsős rádiókampány ajánlotta a Velencei-tó felkeresését. A kampány meggyőzőerejét nagyban segítette, hogy a rádióhirdetésekben a tó partján üdülő osztrák családok meséltek fantasztikus élményeikről. Az MT Zrt. az aktívturizmus és a hazai nyílt vizek – köztük a Velencei-tó – népszerűsítése érdekében road-showra indult Ausztriában, s ennek keretében júliusban és augusztusban az osztrák nyílt vízi tóátúszó-bajnokságok színhelyein, Salzkammergutban és a Zell am See-nél sportolóknak és családoknak prezentálták a magyarországi aktívpihenési lehetőségeket. 

Az MT Zrt. sajtóútja nyomán a több mint félmillió olvasóval rendelkező osztrák Kurier augusztus eleji utazási melléklete egész oldalas, szuperlatívuszokban gazdag, vendégcsalogató cikket közölt. A jól sikerült tanulmányút eredményeként, Ausztria egyik legolvasottabb lapja bennfentes részletességgel és igen meggyőző érvekkel invitálta az osztrák családokat Magyarországra, ahol a libegőzéstől kezdve az úszó buszon át, a Velencei-tó kalandos nádrengetegén keresztül a Korda Filmstúdióig számos egyedülálló élmény várja a kalandokat és nyári pihenést kereső családokat. A Voralberger Nachrichten az elmúlt héten 2 oldalas, hasonló élménybeszámolón alapuló cikket közölt a Velencei-tó és környékének turisztikai vonzerejéről és a varázslatos nyaralási lehetőségekről. A konkrét szállás, útvonal és programtippeket egyaránt tartalmazó cikkek hírértéke 25 ezer euró. A friss sajtómegjelenések alapján így többmilliós osztrák olvasótábor és potenciális turista találkozhatott a csábító nyári magyarországi utazási ajánlatokkal. Az ausztriai turisztikai külképviseletek kooperációjában nemrégiben elkészült a „Világ legszebb strandjai” című tematikus kiadvány is, amelybe Magyarországról 3 strand, illetve desztináció került bele. Az elsősorban az utazási irodáknak szóló szakmai kiadványban a Balaton mellett természetesen helyet kapott a Velencei-tó is.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai