hirdetés

Több milliárd forintból újítják fel a Tisza-kastélyt

Legkésőbb jövőre kezdődik a geszti Tisza-kastély felújí­tása. 

hirdetés

Egyetért a kormány a geszti Tisza-kastély és környezetének örökségvédelmi szempontú, oktatási és kulturális célokat szolgáló felújításával – áll egy kormányhatározatban.

A munkálatok előkészítésére – a tervezésre és a hatástanulmányokra – idén 100 millió­ forintot szánnak. Jövőre­ 2,1 milliárd, 2019-ben pedig 200 ­millió megy a kúriára. - olvasható a Békés Megyei Hírlap oldalán

A Miniszterelnökségnél elmondták: az építési engedélyezési tervek elkészítése már elindult, jelenleg az előkészítési munkálatok folynak. Levéltári kutatások zajlanak az építéstörténetet kapcsán, készülnek a kő-, fa-, fém- és festőrestaurátori dokumen­tációk, valamint sor kerül falszövetkutatásra.

Legkésőbb jövőre a felújítási munkálatok is elkezdődnek, és 2019-ben veheti birtokba a Tisza-kastélyt a Magyarországi Református Egyház.

Az ugyanis – mint megerősítették – a református egyház oktatási és képzési centruma lesz, továbbá a nagyközönség számára nyitott látogatóközpont is létesül, amely a ­kúria és a Tisza család történetet mutatná be 21. századi interpretációs eszközöket használó, élményszerű formában. Kávézó, ajándékbolt és turisztikai információs pont ugyancsak a turisták rendelkezésére áll majd. 

forrás: wikipedia.org
forrás: wikipedia.org

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint lesznek újabb bértámogatási intézkedések?

Kiadónk társoldalai