hirdetés

Több mint 60 ezer látogatót vonzott a FeHoVa

Több mint 60 ezren látogattak ki idén a vasárnap véget ért 23. FeHoVa (Fegyver, Horgászat, Vadászat) nemzetközi kiállításra a Hungexpo Budapesti Vásárközpontba, Kelet-Közép-Európa legnagyobb vadász- és horgászkiállítására - közölte a Hungexpo Zrt. hétfőn az MTI-vel.

hirdetés

A közlemény emlékeztet: az esemény megnyitóján Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke bejelentette: Magyarország 50 év után 2021-ben ismét Vadászati Világkiállítást rendez.

A négynapos kiállításra 12 ország 270 kiállítója hozta el újdonságait, a legjelentősebb fegyver- és vadászati kiegészítő gyártók és forgalmazók termékei mellett a látogatók számos élménnyel is gazdagodhattak: a Dzsungelláz kiállításon 150 négyzetméternyi esőerdőt rendeztek be az A pavilonban, ahol afrikai trófeákban gyönyörködhettek a látogatók. A Híres vadászok - Jeles trófeák 1810-től napjainkig tárlaton pedig 37 magyar vadász, köztük gróf Széchenyi Zsigmond, Kittenberger Kálmán trófeáit szemlélhették meg.

Nagy siker volt a kiállításon idén először megrendezett élő trófea bírálat, a vadászkürt-, illetve szarvasbőgő-verseny, valamint a vadászkutya- és solymász bemutató.

A kiállítással egy időben rendezett V. FEHOVA-MEOE Winterdogshow - Nemzetközi kutyakiállításon a zsűri 1600 kutyát minősített.

Ugyancsak a FeHoVával egy időben megrendezett jubileumi, 25. Budapest Boat Show-n több mint 90 kiállító jelent meg, és összesen több mint száz vitorlás, motoros és elektromos hajót mutattak be az érdeklődőknek.

Ezúttal a magyar gasztronómia is megjelent a kiállításon, ugyanis itt rendezték meg csütörtökön a világ egyik legrangosabb szakácsversenyének, a Bocuse D'Ornak a magyarországi döntőjét. Hat kiváló séf izgalmas versenyének eredményeképp Széll Tamás és csapata (Onyx étterem) képviseli Magyarországot május 10-11-én a Bocuse D'Or Europe-on. A jeles gasztronómiai eseménynek pedig idén Budapest lesz a házigazdája, ahol élőben szurkolhatunk majd a magyar csapatnak. A második díjat a 23 éves Pohner Ádám és csapata (Olimpia étterem), míg a harmadik díjat Volenter István séf és csapata (67 Étterem és Bistro) nyerte.

(forrás: Élelmiszer Online, Vendég&Hotel Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint jó ötlet az utazási irodák részéről a kínálatuk teljes áras megjelenítése?

Kiadónk társoldalai