hirdetés
hirdetés

Több pénzből marketingel idén az MT Zrt.

Pénteken került aláírásra a Magyar Turizmus Zrt. idei támogatási szerződése. A szerződés értelmében az MT Zrt idén 5,2 milliárd forintból gazdálkodhat. Ebből mintegy 4 millárdot költhet marketing feladatokra.

hirdetés

Sok találgatás, szám és várakozás előzte meg a jeles aktust. Bánki Erik a Fidesz szakpolitikusa, a Sport- és Turizmus Bizottság elnöke legutóbb december 7-én jelentette be a „Fehér Házban” sebtében összehívott sajtótájékoztatón a jó hírt, mely szerint az MT Zrt. 2011-ben 6,5 milliárdból gazdálkodhat. Ehhez jött még a szervezet 720 milliós áfa-tartozásának állam általi rendezése. Minden jól haladt, még december végén is ott volt a remény a 6,5 milliárdos támogatás elnyerésére is, a gazdasági környezet azonban közbeszólt. 1,3 milliárd az összesen 250 milliárdot kitevő zárolások következtében egyelőre az „ország vászontarisznyájában” maradt.

A végül megadott 5,2 milliárd így is meghaladja a 2010-es 4,6 milliárdot. A Turizmus Online-nak nyilatkozó Horváth Gergely, az MT Zrt. vezérigazgatója elmondta: ha nem is tervek szerint a duplájával, de így is nagyságrendekkel - 50 százalékkal - többet költhetnek idén marketingre, mint tavaly. Az előző évektől eltérően 2011-ben százmilliós nagyságrendben költhet az MT Zrt. külföldi kampányokra is. A kampányok konkrét cselekvési terve kidolgozás alatt áll, mindenestre minden küldőpiacra többet tudnak szánni idén, hagyományosan nagy beutaztatóink - Németország, Ausztria, Egyesült Királyság valamint a Benelux államok - továbbra is kiemelt figyelmet kapnak.  

Szintén segíti a marketingszervezet külföldre irányuló promóciós tevékenységét a Budapest Airporttal, Hungexpóval, a Malévval kötött, valamint a Forma 1-es futamot bonyolító Hungaroring Zrt-vel aláírandó bartermegállapodás. Ezek további külföldi megjelenési lehetőségeket biztosítanak az ország turisztikai kínálata számára - tudtuk meg a vezérigazgatótól.

Ugyanakkor kiemelt figyelmet kap a belföldi turizmus elősegítése. Horváth Gergely elmondta: június 2-ától erőteljes belföldi kampányolás indul.

Az MT Zrt. továbbra is dolgozik működési költségeinek lefaragásán; idénre 10% fölötti megtakarítást könyvelhetnek, mely tovább csökkenhet, így jövőre a 2010-es 2,8 milliárd működésre fordított összegből 2 milliárd lehet. Mindezek mellett, amennyiben a gazdasági körülmények pozitív irányba változnak, az idén elvont összeg visszakerülhet az MT Zrt. kasszájába - tájékoztatott Horváth Gergely.   

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai