Tokaj Budára költözött

Prémium delikatesz nyílt Tokaj-Hegyalja exkluzív termékeit kínálva a Lánchíd lábánál. Alig egy évvel azután, hogy a Magyarországon egyedülálló kezdeményezés, a TokajiMyLove projekt elindult, most újabb szintet lépett a borvidék népszerűsítését célul tűző platform.

A budai Dunapart legszebb utcájában nyitott ki az apró, de annál izgalmasabb választékú TokajiMyLove borkereskedés- és borbár, ahol megvásárolhatók, kóstolhatók a kizárólag a Tokaji borvidékről származó különleges finomságok.

Mi az a TokajiMyLove?

Egy olyan egyedülálló kezdeményezés, amelynek lényege, hogy népszerűsítse a borvidéket, és közös platformon teszi elérhetővé a helyi kézműves termékeket, valamint a projekthez csatlakozott borászatok választékát. Blog felületükön rendszeresen olvasható kulináris és kulturális programok, újdonságok. Ehhez kapcsolódóan indult el 2020 tavaszán webshopjuk, így országszerte megrendelhetővé váltak a máshonnan nemigen beszerezhető helyi finomságok és számos kispincészet termékei.

Kávé, könyv és sör is

A tulajdonosok - kilépve az eddigi online vásárlási térből - Budapest egyik, turisták által is szívesen látogatott helyszínén, a Lánchíd budai hídfőjénél nyitottak delikáteszt 2021 nyarán. Ahol már személyesen is megvásárolhatók a választékba kerülő prémium borok, lekvárok, szörpök, csokoládék, borecetek, mézek, sajtok, mangalica húskészítmények, sőt, Tokajban pörkölt kávé, sör és könyvek is.

Mádi kő a belső dizájn kialakításánál

Az üzlet dizájnjának kialakításánál nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy az autentikus elemek összhangban legyenek a modern megjelenéssel. A falakat mádi kő díszíti, a plafonból tokaji borospalack lámpák lógnak, a szelfi fal pedig úgy lett kialakítva, hogy évszakonként más-más fotó teremti meg a hely hangulatát. A híres dűlőkről származó vulkanikus kövek is fontos elemei az összképnek, hiszen az a cél, hogy a vásárlók úgy érezzék, mintha Tokaj-Hegyaljára érkeztek volna.

„Pár négyzetméternyi Hegyalja-életérzést nyújtunk a fővárosban. Letisztult, trendi, mégis otthonos delikatesz szerettünk volna kialakítani, ahol a magyar és külföldi vendégek is nagyszerű ár-érték arányban válogathatnak a borvidék kézműves termékei között.”, mondta Tóbiás Adrienn, a TokajiMyLove egyik megálmodója a sajtóbemutató alkalmával. 

Páratlan borválaszték 

A borválaszték rendkívül változatos: a minőségi borok a mindenki számára elérhető kategóriától az egészen exkluzív tételekig megvásárolhatók, illetve kóstolhatók. A prémium delikáteszben ráadásul kizárólagos magyarországi forgalmazóhelyként elérhetőek a Demetervin Pincészet dűlőszelektált, nagyaranyat nyert Király Aszú borai is. Ez a tétel valódi műalkotás, minden egyes palackot egyedi gravírozás díszít. A Royal Tokaji különleges eszenciája szintén az üzlet legexkluzívabb tételei közé tartozik, a Szepsy és Árvay szelekciók, valamint a Disznókő borok teszik teljessé a kínálatot.

A TokajiMyLove célja, hogy a betérők az egészen kicsi, családi borászatok boraitól a nagy pincészetek tételeiig megismerhessék és végig kóstolhassák Hegyalját. A Mádi Sajt Manufaktúra és a Tokaj Vicinitas Mangalica kézműves ínyencségei teszik még különlegesebbé a kínálatot. Az apró delikatesz olyan újdonság a fővárosi gasztro-palettán, amely választékával, hangulatával és letisztult megjelenésével méltóképpen reprezentálja a Tokaji borvidék legjavát.

Forrás: TokajiMyLove / Turizmus Online


Sonkafőzésnél  hallgassunk Bíró Lajosra!

Sonkafőzésnél hallgassunk Bíró Lajosra!  

Így nem lesz kemény és íztelen a húsvéti sonka.
Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka

Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka 

Megvásárolja a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona a Nestlétől.
Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón

Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón 

Több mint száz külföldi szakember ismerkedhet a magyar borral az idei Hungarian Wine Summit nemzetközi szakmai csúcstalálkozón.
Siemens-innováció:  ételmaradékból meleg víz

Siemens-innováció: ételmaradékból meleg víz 

A cég támogatásával valósul meg a hulladékból energiát előállító zöld megoldás.
Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában

Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában 

A Matild Palace-ban jellegzetes helyi finomságokat és a nemzetközi villásreggeli-klasszikusokat kóstolhatunk.
Borok a húsvéti sonka mellé

Borok a húsvéti sonka mellé 

A legmeghatározóbb fogás az ünnep során a húsvéti sonka, de megválasztani mellé a megfelelő bort.
Két magyar pezsgő a világelitben

Két magyar pezsgő a világelitben 

Az egyik exkluzív termék, kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem számára készült.
Ünnepel a Balatoni Kör

Ünnepel a Balatoni Kör 

Tíz éves születésnapját ünnepli a Balaton közepén, egy hajón megalakult társaság.
Sakura ünnep a fedélzeten

Sakura ünnep a fedélzeten 

Az Emirates különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait.
Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA

Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA 

A Csányi utcában 12 kültéri installációban mutatják be a kortárs zsidó kulturális és gasztronómiai életet.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.