hirdetés
hirdetés

Tömeges járatfelfüggesztés a KLM-nél

Akár az összes interkontinentális és egyes Európán belüli járatait is felfüggesztheti a KLM, miután a holland kormány új intézkedéseket jelentett be szerda este, a koronavírus új mutációi által okozott harmadik járvány-hullám megelőzése érdekében - írja az AIRportal.hu.

hirdetés

A holland médiában megjelent értesülések szerint heti szinten 270 járatát törli a KLM. Péntektől nem közlekednek a holland légitársaság interkontinentális járatai, valamint az olyan európai járatokat is felfüggesztik, amelyek nem repülnek vissza aznap Hollandiába, hanem a személyzet az adott úti célon tölti az éjszakát. A KLM szóvivője szerint azért döntöttek így, mert nem kockáztathatják meg azt, hogy a személyzet külföldön ragadjon.Egy szakszervezeti vezető azt közölte, hogy ha a légitársaságok személyzete is csak negatív teszt birtokában léphet be az országba, az halálos ítéletet jelent a légitársaság számára, a hosszútávú járatok felfüggesztése pedig több ezer állás megszűnését okozhatja.

Az MTI szerda esti híre szerint a koronavírus-járvány visszaszorítása érdekében Hollandia éjszakai kijárási tilalmat kíván életbe léptetni már a hétvégétől, a kormány emellett az javasolja, hogy az ország ne fogadja a Nagy-Britanniából, Dél-Afrikából és a dél-amerikai kontinensről érkező repülőjáratokat. Ez a tilalom január 23-án lépne hatályba, és azon országokból érkező járatokra lenne érvényes, amelyekben a vírus gyorsabban terjedő variánsai a leggyakoribbak. A vonatkozó országok listája bővíthető.


(forrás: Airportal.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai