Törökországban bővít, és Tabára is repül a Kartago Tours

Csúcsévet zárt a Kartago Tours 2014-ben: hat éve nem tapasztalt rekordbevételt könyvelhettek ugyanis el. Idei árualapjában van néhány év után visszatérő program és desztináció, de számos új szálloda is bekerült a kínálatba.

Január 13-án a Kartago Tours bemutatta 2015-ös nyári árualapját. Füri Mihályné Boglárka ügyvezető igazgató elmondta, hogy tavaly 38%-os bevételnövekedést ért el az utazásszervező, teljes árbevételük összesen hatmilliárd forint volt, mellyel majdnem elérték a 2008-as eredményt. A bevétel több mint 60%-a partnerirodák értékesítéseiből származik.

Az ügyvezető igazgató hozzátette, hogy a tavalyi év volt hosszú idő után az első, amikor nem volt semmi komoly probléma az iroda életében: az általuk kínált arab országok csendesek voltak, nem volt jelentős járatkésés vagy sztrájk, és fontos tour operátor vagy utazásközvetítő sem ment csődbe.

A Kartago Tours legtöbb desztinációja utasnövekedést könyvelhetett el. Az egyiptomi utasforgalom több mint 50%-kal nőtt, a tunéziai 40%-ot, de a Török- és Görögországba utazók száma is emelkedett. Tavaly újdonság volt az egyiptomi Marsa Alam, ami szintén nagy érdeklődére tett szert.

Kihirdették a legnagyobb forgalmat generáló partnerirodákat

Az utazásszervező kihirdette a legtöbbet értékesítő partnerirodák névsorát is, akik az oklevél mellett nem a szokásos fix desztinációba és időpontra szóló utazási vouchert kaptak, hanem a hagyománytól eltérően idén a nyertesekkel együtt rugalmasan választják ki a nyereményutat. Íme a tízes lista, melynek abszolút győztese az Invia utazási iroda lett:

1. Invia
2. Dive Hard Tours
3. Start Utazás
4. IBUSZ
5. Eurotravel
6. Quaestour
7. Neckermann
8. Alka Tour
9. Hurrá Nyaralunk
10. Alfa Fly Travel

Hajducsi Tamás marketingigazgató elmondta, hogy idén március 15-ig lehet előfoglalási kedvezménnyel lefoglalni az utazásokat, amely a katalógusárnál 15%-kal alacsonyabb árat jelent. Ez törzsutasok esetében még kiegészíthető 5% kedvezménnyel, egyes egyiptomi és tunéziai szállodák esetében pedig további 10% kedvezmény jár, más úti céloknál 5%-ot adhat még a szálloda. Előfoglalás esetén a Kartago Tours továbbra is biztosítja az ingyenes reptéri parkolás vagy transzfer opciót, amit március 31-ig lehet kiválasztani. Ezen kívül új általános kedvezményt is bevezettek: 60 napon túli foglalás esetén 10%-kal olcsóbban foglalható az út, amihez még hozzáadódhat 7% törzsutas kedvezmény.

A Kartago Tours biztosítási partnere továbbra is az EUB – a cég is jó évet zárt, 2014-ben 17%-kal nőtt az árbevételük, így megszilárdították több mint egy éve tartó piacvezető helyüket az utasbiztosítások területén.

Megduplázódott az antalyai szállodakínálat

Törökország annyira népszerű a Kartago Toursnál, hogy antalyai kínálatát megduplázta – a régi szállodák is megmaradtak, de számos új hotel került a katalógusba. Törökországba májustól október végéig repülnek charterjáratok, június 10-től az egy- és kéthetes turnusokon kívül 11 és 12 napos turnusokat is választhatnak az utasok. Szintén június 10-től heti egy járat megy a Törökországba Debrecenből is. A kínálatban garanciális hellyel rendelkező és lekéréses alapon működő szállodák is vannak.

Újdonságok Egyiptomban

Egyiptommal kapcsolatban rögtön két régi-új kínálattal is megismerkedhettünk: egyrészt újraindultak a nílusi hajóutak, összesen három ilyen programból választhatunk: a nyolcnapos Tutanchamon az Asszuán-Luxor-Kairó útvonalon halad, a 11 napos Faraon Kairón, Alexandrián, Luxoron és Asszuánon megy keresztül, a 15 napos Nefertiti pedig megegyezik a Tutanchamonnal, de kiegészül egy egyhetes hurghadai üdüléssel.

Újdonság ezen kívül, hogy ebben a szezonban az egyiptomi Taba városába is ismét szervez üdüléseket a Kartago Tours, katalógusokban hat szálloda szerepel. Sharm el Sheikh-i járattal, dupla landolással lehet ide eljutni. Ez a desztináció a pihenésre vagy búvárkodni vágyó turisták számára jó választás, de a kulturális programokat keresők is megtalálják itt a számításaikat, hiszen közel van Jordánia és Izrael, így könnyen el lehet jutni Petrába, Jeruzsálembe vagy Eilatba.

Hurghadába idén heti három budapesti charterjárat lesz a Travel Service gépein szerdai, csütörtöki és vasárnapi napokon. A szerdai és a vasárnapi indulás már májustól elérhető lesz, a csütörtöki pedig június 11-től. Június 17-től szeptember 30-ig pedig heti egy debreceni járatot is indít az Air Kairo. Hurghadában kiemelten jó szállodának számít a négycsillagos Mirage New Hawaii és az ötcsillagos Mirage Aquapark & Spa Caesar Palace. A Kartago Toursnak pedig a Pickalbatros hotelekre kizárólagosságuk van Egyiptomban.

Búvárkodjunk Marsa Alamban!

Marsa Alamba júniustól heti egy önálló járat fog közlekedni Budapestről, ami egészen október végéig fog járni. Ide többek között a búvárkodás szerelmeseit várják, hiszen gazdag tengeri élővilága kivételes az egyiptomi üdülővárosok között. Az ötcsillagos Crown Plaza hotel azoknak fog tetszeni igazán, akik szeretnek vásárolni, a négycsillag pluszos Zee Brayka Bay a gyerekkel érkezőknek lehet kedvencük a lassan mélyülő tenger miatt, a Three Corners Fayrouz Plazától nem messze búvárkodva pedig akár tengeritehenekkel is találkozhatunk.

Homokos tengerpart is van Sharm el Sheikhen

A Sharm el Sheikh-i árualap jelentősen nem változott a tavalyihoz képest. Mivel sokan kifogásolják az üdülőövezet korallos, sziklás tengerpartját, ezért egy homokos parttal rendelkező szálloda, az ötcsillagos Jaz Belvedere is szerepel a kínálatban. A Jaz Mirabel Beach gyermekes családoknak lehet jó választás, hiszen itt egy nagy aquapark is található. A Baron Palms Resort az egyetlen olyan, Sharm el Sheikhen található szálloda a Kartago Tours kínálatában, ahol az utazásszervező garanciális szobákkal rendelkezik, az összes többi lekéréses alapon működik. Dahabban két háromcsillagos hotel található.

Monastir és Djerba, a két kedvenc

Tunéziába heti négy charter fog járni (háromszor Monastriba, egyszer pedig Djerbára). Tavaly óta Tunéziában kilépési illetéket kell fizetni, az ezt igazoló bélyeget az idegenvezetőtől vagy hazaindulás előtt a reptéren is meg lehet vásárolni 30 dinárért vagy 15 euróért. Új szálloda Hamammetben a négycsillagos Diar Lemdina, amely a nyüzsgő városközpontban található, de a szintén négycsillagos, monastiri One Resort & Aqua Park is újdonságnak számít. Ár-érték arányban a legjobb szállodának pedig az ötcsillagos Nour Palace-t tartják.

Djerba szigete a Kartago Tours elmondása szerint egy más világ Tunézián belül, a közbiztonság is jobb, és persze az árak is magasabbak, de a szállodák általában kisebbek az országban megszokottnál. Itt érdemes megnézni a 2014-ben elkészült szabadtéri múzeumot: a városfalat a világ minden részéről érkező művészek festették ki. De egy- vagy kétnapos szaharai kirándulásra is elmehetünk, vagy meglátogathatjuk a krokodilfarmot. Djerba két különleges szállodája a négycsillagos Zephir Hotel & Spa, illetve a szintén négycsillagos Zita Beach Resort. Ezek attól egyedülállóak, hogy a szokásos medencék mellett reumatikus panaszokat csillapító gyógyvízben is fürödhetünk.

Fontos megemlíteni, hogy a Ramadán idén is a főszezonra esik: június 17. és július 18. között így a szállodákban túltelítettségre lehet számítani.

Felnőtt szálloda Mallorcán, öt indulás a Zöld-foki-szigetekre

A görög szigetek közül egy- és kéthetes turnusokra lehet menni Rodosz, Kréta, Kos és Zakintosz szigetére, ezeken a helyeken néhány apartman is bekerült a Kartago Tours kínálatába.

Mallorcára június közepe és szeptember közepe között lehet menni a Kartago Toursszal, az iroda árualapja ezen a szigeten alig változott, újdonság azonban a háromcsillagos Globales Palma Nova Paguerában, a Camp de Mar-i H10 Blue Mar pedig attól egyedi, hogy csupán 16 év feletti, felnőtt vendégek szállhatnak meg itt.

Szicílián sem változott jelentősen a kínálat, ide Wizz Airrel lehet eljutni, új szálloda pedig a négycsillagos Taormina Park, amely három kilométerre van a tengerparttól, és főképp azoknak lehet megfelelő, akik inkább kulturális programokat terveznek.

Máltára pedig június 1-jétől október végéig az Air Maltával lehet eljutni.

A Zöld-foki-szigeteken található Sal szigetére a szezonban összesen öt alkalommal lehet eljutni a Kartago Toursszal a TAP Portugal járatán, lisszaboni átszállással.

Costa Bravára repülővel – Wizz Airrel – és busszal is mehetünk. Mindkét esetben szombattól szombatig tart a nyaralás, a busz esetében természetesen pénteki indulással és vasárnapi érkezéssel.

Madeirára hat éjszakás utazást kínál a Kartago Tours. A budapesti indulás a TAP Portugal gépén szerda hajnalban van, a hazaindulás pedig kedd este. A lisszaboni átszállásnál mind az oda-, mind a visszaúton körülbelül kétórás transzferidővel kell számolni.

Horvátországba a szokásos egyéni utazással lehet eljutni, 8 nap/7 éjszaka, illetve 15 nap/14 éjszaka időtartamokra. Bosznia-Hercegovinában egy szálloda szerepel a Kartago Tours kínálatában, ide szintén egyéni utazással lehet menni.


Újabb atlétikai csúcsesemény gazdája lesz Budapest

Újabb atlétikai csúcsesemény gazdája lesz Budapest 

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) újabb esélyt adna Magyarországnak.
Húsvéti szafari Nagykőrösön

Húsvéti szafari Nagykőrösön 

A tavaszi szünet első napján újra kinyitja kapuit Magyarország első és egyetlen autós szafari parkja.
Különleges kápolnát tártak fel Veszprémben

Különleges kápolnát tártak fel Veszprémben 

A 80 éve püspökké szentelt Mindszenty József egykori székhelye is megújul a beruházás során.
Banksy-kiállítás nyílik Budapesten

Banksy-kiállítás nyílik Budapesten 

A művész több mint száz alkotását lehet majd megnézni május 3-tól a Király utcai Komplex Kiállítóteremben.
Túrák és családi programok Székesfehérváron

Túrák és családi programok Székesfehérváron  

Íme a legjobb húsvéti programok és kirándulások a városban a hosszú hétvégén.
XIX. századi borospince az Árpád-kori romok alatt

XIX. századi borospince az Árpád-kori romok alatt 

A Wenckheim-pincét egy domb alá fúrták be, melyen a Csolt nemzetség által emelt monostor romjai állnak.
Milyen legyen a Feneketlen-tó környéke?

Milyen legyen a Feneketlen-tó környéke? 

Az április 30-ig véleményezhető terveken új stégek és a tóval kapcsolatot teremtő sétányok láthatók.
Húsvét a Skanzenben

Húsvét a Skanzenben 

Húsvétvasárnap és hétfőn a régi falusi húsvéti ünnepeket kelti életre a Szabadtéri Néprajzi Múzeum.
Hazai projekt az Új Európai Bauhaus Díj jelöltjei között

Hazai projekt az Új Európai Bauhaus Díj jelöltjei között 

A „Együttműködés a közösségekért" című magyarországi projekt célja egy multifunkcionális tér létrehozása a Józsefvárosban.
Váratlan helyről érkezett segítség a budapesti beutazó turizmushoz

Váratlan helyről érkezett segítség a budapesti beutazó turizmushoz 

A brit nézők körében közel két évtizede töretlenül népszerű BBC-műsor, "A Gyakornok" versenyzői legutóbb a magyar főváros turisztikai kínálatát is népszerűsítve versenyeztek egymással.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.