Tourinform iroda nyílt a parkok és a virágok városában

Egy régi elképzelés vált valóra Hatvanban. Az előkészületek után megnyitották a Tourinform irodát a belvárosban. Ezzel a Zagyva-parti város is felkerült Magyarország turisztikai térképére.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Hatvan az elmúlt években látványosan fejlődött. A belvárosban új köntöst kaptak a régi épületek és egymás után újultak meg a középületek is. Megszépültek a parkok, amelyeket szobrok díszítenek és a fák, az örök zöldek mellett sok virág is került a közterületekre. 

Schoblocher Bernadett irodavezető a Turizmus Online-nak elmondta, arra törekszenek, hogy minél eredményesebben népszerűsítsék a jövőben Hatvant. Áprilisban például idegenvezetőknek szerveztek látogatást a városban. 

Az ország különböző részeiből érkezett szakemberek támogatásukról biztosították a hatvaniakat, hogy ők is közreműködnek a város népszerűsítésében a turisták körében.

Az iroda egyébként több kiadványt is terjeszt nemcsak a város, hanem a környék érdekességeire is igyekeznek ráirányítani a figyelmet. Ezek mellett többféle képeslapot, könyveket, tollakat, hűtőmágneseket és borokat is kínálnak az érdeklődőknek.

Azt is megtudtuk, hogy az érkezőknek városnéző programot is szerveznek tárlatvezetéssel. Mindez a felújított Hatvany Lajos Múzeumból indul, ahol turisztikai látványosságként egy kézműves serfőzde működik és három féle italt készítenek, amelyeket meg is kóstolhatnak a vendégek.

A séta ezután idegenvezető kalauzolásával a belvárosban folytatódik. Ekkor nézhetik meg a Szent Adalbert műemlék római katolikus templomot, továbbá a reneszánsz stílusban épült, felújított városházát, illetve a parkokban elhelyezett szobrokat és a vízesést is.

Ezt követően ebédet fogyaszthatnak a Grassalkovich Étteremben, majd a kastély parkját tekintik meg és ellátogathatnak a vadászati múzeum tárlatára is. Kora délután pedig a városháza elé érkezik az úgynevezett dottó - a városnéző kisvonat -, amely Új-Hatvanig viszi el vendégeket, ahonnan visszafelé pedig a vadasparkot látogathatják meg.

Ott egyébként játszóteret és büfét is terveznek a jövőben. A turisták a szabadidejükben több éttermet, kávézót és fagylaltozót is választhatnak Hatvanban. 

A városnéző programon kívül óvodai- és iskolai kirándulásokat is szervez az iroda. Ehhez speciális csomagokat állítottak össze. Ezekben kiemelkedő helyet foglal el a vadászati-, illetve a Hatvany Lajos Múzeum látogatása, ahol pedagógiai foglalkozásokat tartanak a gyerekeknek.

Ugyanakkor részt vehetnek a vadászati élménytér programjain is, ahol íjászkodhatnak és lézeres puskával lőhetnek is, sőt egy képzeletbeli vadászatba is bekapcsolódhatnak. Az élménytérhez egy csúszda is tartozik, amelyet a sövény labirintussal együtt ki is kipróbálhatnak. Játszóház is szerepel az ajánlatok között, de strandolhatnak is, illetve a vadasparkot is megtekinthetik.

Értesülésünk szerint a Tourinform iroda munkatársai közreműködnek a június 15-18 között megrendezésre kerülő Hatvani Expo munkálataiban is, továbbá városnéző programot szerveznek és a dottó-t működtetik. Egyébként elkészült az idei Hatvani Nyár teljes programját tartalmazó füzet is, amelyet folyamatosan terjesztenek. 

A további újdonságokkal kapcsolatban Schoblocher Bernadett elmondta, hogy a következő hetekben rejtvény programot szerveznek Hatvanban. Ehhez egy füzetet készítenek, amelyet az irodában vásárolhatnak meg az érdeklődők. Akik beneveznek, azoknak különböző rejtvények alapján kell eljutniuk a város különböző nevezetességeihez. Erre valamennyi korosztályú érdeklődőket várnak. Azoknak pedig, akiknek sikerül megfejteniük a rejtvényeket és elérik a kijelölt nevezetességeket, ajándékba részesülnek.

Emellett az iroda a fővárosi színházakkal is együttműködésre törekszik a jövőben, és azok előadásaira jegyeket is árulnak majd. Ez a lehetőséget Hatvan kedvező földrajzi helyzete is elősegítheti, hiszen az M3-as autópályán, alig háromnegyed óra alatt elérhető Budapest.


Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet!

Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet! 

Jó hír a vállalkozó kedvű, városukat szerető budapestieknek: 2024-ben ismét lesz Budapest Tuning ötletpályázat!
Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick

Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick 

A PICK tavaszi kampánya arra buzdítja az embereket, hogy mozduljanak ki a négy fal közül
Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait

Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait 

A fővárosi önkormányzat kitiltaná a hajók nagy részét a pesti rakpartról.
Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen

Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen 

Új zenei és művészeti fesztivállal bővül a Szabadtéri Néprajzi Múzeum programkínálata.
Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival

Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival 

A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatérnek a magyar utakra.
Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák

Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák 

Túraútvonal-szerű kiállításon tekinthetők meg Burger Barna az Országos Kéktúrán készült fotográfiái a Természettudományi Múzeumban
Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez

Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez 

A nagyobb rugalmasságra már a pandémia idején is volt igény.
Kertek a turizmusban,  turizmus a kertekben

Kertek a turizmusban, turizmus a kertekben 

Kétnapos, "Kertörökség a turizmusban" címmel konferencia vette kezdetét szerdán, a Petőfi Irodalmi Múzeumban.
Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat

Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat 

Több mint 80 kerékpárosbarát szolgáltató készül akcióval hétvégén a Föld napjára. 
Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került

Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került 

Az Év Tájházvezetője elismerést és a Tájházak és Szabadtéri Múzeumok Szövetsége életműdíjat adták át Szentendrén, a Skanzenben.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.