Tura megér egy (gasztro)túrát!

Különleges fogások és friss, szezonális kínálat várja a vendégeket a BOTANIQ Turai Kastély éttermében, amelyet a Levente Norbert vezette konyhán készítenek.

Kiemelkedően magas minőségű, friss hozzávalókból készült ételek, zamatos borok és szezonális különlegességek várják a vendégeket a nyár folyamán megnyitott BOTANIQ Turai kastély éttermében.

A kastély kulináris alapfilozófiája, ahogy a konyhát vezető séf elmondta, hogy helyi termelőktől és beszállítóktól származó hozzávalókból készült, igazi különlegességek kerüljenek a vendégek asztalára. A BOTANIQ étterem megjelenése és a kiszolgálás egyaránt a kastély építészeti szépségéhez, a nívós belső kialakításhoz, valamint a minőségi szolgáltatásokhoz illeszkedő magas színvonalat képviseli, ezért nem csak a hotelban megszálló vendégek, hanem az a la carte érdeklődők számára is megéri ellátogatni.

Nyáron nyitottak, egész évben nyitva tartanak

A nyár folyamán megnyitott a BOTANIQ Turai kastély kiemelkedően magas minőségű luxusszállodává és rendezvényhelyszínné alakult a fejújítások során, amely hiánypótló szerepet tölt be a térség turisztikai kínálatában. Az étterem berendezése a kastély egésze esetében kialakított koncepciót követi: a modern, kortárs bútorokkal berendezett étterem megjelenésében sok jegy utal a BOTANIQ koncepcióra, valamint a történeti kastélykert hagyományaira. A környék legelegánsabb étterme nyílt meg a kastélyban, amely remek helyszínt nyújt majd ültetett-, illetve állófogadások, céges rendezvények és esküvők szervezésére, valamint amelyért önmagában is érdemes lesz Turára látogatni.

Bio-, organikus, és amit lehet, helyi alapanyagokból oldják meg

A beszállító partnerek kiválasztásánál kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy magas minőségű és az európai uniós szabványoknak megfelelő – lehetőség szerint bio- és organikus – termékeket előállító termelőkkel dolgozzanak együtt. A nyersanyag-ellátó partnereinek megválasztásánál is arra törekedtek, hogy elsődlegesen a környékbeli élelmiszerbeszállítókat válasszák, ezzel is hozzájáruljanak a régió és Tura fejlődéséhez. Ennek köszönhetően a szezonálisan változó étlap fogásainak alapját leginkább magyar gazdáktól származó kiváló termékek adják. „Olyan beszállítókkal szeretek igazán együtt dolgozni, akik nem a tömegtermelésben előállított termékeket értékesítenek, hanem szívüket, lelküket beleadva dolgoznak azon, hogy minél frissebb és természetesebb alapanyagokat biztosítsanak a vásárlóik számára”, mondta a szálloda konyhafőnöke, Levente Norbert. A gasztronómiai kínálat alapját nemzetközi és helyi termelők legjobb minőségű, friss termékei adják, az úgy nevezetett „farm-to-table” koncepciót követve.

A séf szakmai előélete

Levente Norbert a Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskolában szerezte szakács képesítését, majd a Gundel Étteremben, valamint a Liberté Grand Café Budapest étteremben dolgozott sous chef, később pedig chef pozícióban. A munkáját egy rendkívül jól képzett, 8 fős konyhai, illetve 6 fős vendéglátói személyzet segíti majd annak érdekében, hogy minden vendég asztalára a leglátványosabb és legfinomabb ételek kerüljenek.

A reggeli is a lá carte

A szálloda vendégei a teljes ellátás lehetőségét is igénybe vehetik majd. A választékos reggeli során a frissen sütött péksüteményeket a környékbeli termelőktől származó, saját készítésű lekvárokkal és krémekkel tálalják. Az idénynek megfelelő gyümölcsökből és zöldségekből, friss felvágottakból és tejtermékekből, valamint a rostban gazdag gabonapelyhekből álló büfékínálat mellett a látogatóknak a gazdag à la carte kínálatból is lehetőségük lesz választani.

Forrás: Goodwill Communications


Sonkafőzésnél  hallgassunk Bíró Lajosra!

Sonkafőzésnél hallgassunk Bíró Lajosra!  

Így nem lesz kemény és íztelen a húsvéti sonka.
Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka

Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka 

Megvásárolja a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona a Nestlétől.
Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón

Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón 

Több mint száz külföldi szakember ismerkedhet a magyar borral az idei Hungarian Wine Summit nemzetközi szakmai csúcstalálkozón.
Siemens-innováció:  ételmaradékból meleg víz

Siemens-innováció: ételmaradékból meleg víz 

A cég támogatásával valósul meg a hulladékból energiát előállító zöld megoldás.
Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában

Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában 

A Matild Palace-ban jellegzetes helyi finomságokat és a nemzetközi villásreggeli-klasszikusokat kóstolhatunk.
Borok a húsvéti sonka mellé

Borok a húsvéti sonka mellé 

A legmeghatározóbb fogás az ünnep során a húsvéti sonka, de megválasztani mellé a megfelelő bort.
Két magyar pezsgő a világelitben

Két magyar pezsgő a világelitben 

Az egyik exkluzív termék, kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem számára készült.
Ünnepel a Balatoni Kör

Ünnepel a Balatoni Kör 

Tíz éves születésnapját ünnepli a Balaton közepén, egy hajón megalakult társaság.
Sakura ünnep a fedélzeten

Sakura ünnep a fedélzeten 

Az Emirates különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait.
Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA

Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA 

A Csányi utcában 12 kültéri installációban mutatják be a kortárs zsidó kulturális és gasztronómiai életet.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.