Turistacsalogató ízek és hangulatos helyek a Zsidai jóvoltából

Magyarországon barangolva elengedhetetlen Budapest meglátogatása, akár belföldi, akár külföldi utasról is legyen szó. Turistaként mindig a legjobb helyeket keressük szállás és étkezés területén is, hogy minél sokszínűbbé tegyük utunkat. Mindezekre nagyszerű megoldást nyújthat a Zsidai csoport, akik két budapesti szállodával és 13 étteremmel várják vendégeiket. (x.)

A Budai Várnegyedben található Pest-Buda Design Hotel és a Baltazar Budapest Boutique Hotel nyugodt eleganciával és profizmussal fogadja a megszállni vágyó utasokat. A Pest-Buda Design Hotel az első szálloda volt a 17. században Magyarországon, majd ezt a helyet alakította át a Zsidai család a ma is látható kis, családias szállodává. Ha valaki szállást keresne, ezt a hotelt mintha a legjobb nyerőgépes játékok sorsolták volna neki. Mindössze 10 szobával rendelkezik, így egy nyugodt környezetben élvezhetjük a pihenést Buda egyik elegáns környezetében. Aki a Baltazar Budapest Boutique Hotelt választaná, annak sem kell félnie, ugyanis 11 különleges kreativitással létrehozott és megtervezett szobával és lakosztállyal találkozhat, amely egyből elvarázsolhatja az embereket. A modern technológiai megoldásokkal ellátott szálloda a turista minden igényét kielégítő szolgáltatásokat nyújt, így csalódásra nincs esély.

A szállodáknál már csak az éttermeket lehet jobban dicsérni. Bárhová is sodor minket utunk, Pestre vagy Budára, mindkét oldalon ott várnak minket a finomabbnál finomabb fogások. Budai oldalon találkozhatunk a Pierrot étteremmel, amely hangulata a 13. századra repít minket vissza. Az ételek a lehető legfrissebb és legjobb alapanyagokból készülnek, bár ez minden étteremre elmondható. Ha valaki nem győz betelni az igazi magyar ízekkel, mindenképp ajánlatos a hely meglátogatása.

De nem csupán ez adhatja vissza a magyar életérzést, ugyanis a 21 Magyar Vendéglőben is hasonló ízekkel találkozhatunk kicsit modernebb köntösbe bújtatva. A legújabb technológiákkal készült ételek egy perc alatt elrabolhatják az ember szívét. A magyaros ételek sorozatába tartozik még a Pest-Buda Vendéglő, amely nagyszerű boraival, és hozzájuk illő ételekkel igyekszik elkápráztatni az étkezni vágyókat. Ha mindez nem lenne elég csábító, ide tartozik a Pest-Buda Terasz is, ahol kellemes meleg estéken lehet élvezni a hideg sörök és fröccsök ízét a laktató vacsora után.

Budán tovább nézelődve, kicsit lazább stílusban találjuk a Baltazár Grillt, ahova egy reggelire, ebédre, vacsorára, de akár csak egy baráti találkozóra is megéri beülni egy könnyed étkezésre vagy egy jó bor elfogyasztására. A magyaros ételektől eltávolodva meg is érkezünk a Jamie’s Italianhoz, amelyet a híres Jamie Oliver nyitott a Budai Várnál, és elképesztő minőségű olasz ételeket kóstolhatunk, melyek messze Olaszországba repíthetnek minket. Ha pedig egy igazán hangulatos étteremre vágyunk, ahol egy jó kézműves hamburgert vagy elképesztő steaket ennénk, akkor a Spíler Buda a legmegfelelőbb választás.

A pesti oldalon szintén van választék, itt található a Spíler, a Spíler Shanghai Secret bar, ahol az 1930-a évek Shanghai-i életérzést kaphatjuk meg, vagy esetleg a Jamie Oliver’s Diner, ahol ezesetben az amerikai ízek kapnak hangsúlyt. Éttermek mellett egy finom kávéra is van lehetőség akár az Opera Café-ban, ami a nevéből adódóan, az Operaházban található, így a hangulata biztos nem okoz csalódást. Mindezek mellet érdemes figyelmet fordítani az ÉS Bisztróra, ahol nyálcsorgató módon kínálják a grillezett húsokat, halakat, vagy egy frissítő sörözés, borozás alkalmával is megéri idelátogatni. Végül egy délutáni brunch alkalmával az ÉS Déli meglátogatása is jó döntésnek tűnik, ugyanis a speciality kávék mellett gourmet szendvicsek és ropogós péksütemények ejtik rabul az arra járókat.


Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?