hirdetés
hirdetés

Turistahajónak ütközött egy tengerjáró Velencében

Vasárnap reggel fél kilenckor a Giudecca-csatornánál az MSC Opera tengerjáró összeütközött egy kisebb hajóval, aminek 130-an tartózkodtak a fedélzetén. Egyes források szerint többen vízbe estek, a balesetről készült videókon pedig látszik, ahogyan a parton többen menekülőre fogták.

hirdetés

Az Opera éppen kikötéshez készülődött vontatóhajók segítségével, de nem sikerült kellően lelassítania. A Corriere della Sera szerint valószínűleg elszakadt a vontatáshoz használt egyik kötél, az erős áramlatok pedig a dokk felé sodorták a tengerjárót.

A lap szerint az ütközés előtt a legénység jelezte, hogy motorhibát észleltek. Az olasz lapok szerint legalább öten megsérültek a balesetben, volt, akit kórházba kellett szállítani további vizsgálatokra. Az M1 déli Híradójában elhangzott, a hétvége miatt most különösen sokan tartózkodtak a vízen, de a velencei polgármester azonnal leállította a hajóforgalmat a város területén. Az ügyben hivatalos vizsgálat indul, és lehet, hogy a jövőben kitiltják majd a nagy luxushajókat Velencéből.

(forrás: Index)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai