Turisztikai szakemberek az Aktív Magyarországért díjazottjai között

Idén második alkalommal adták át az Aktív Magyarországért díjakat. A tavaly alapított állami kitüntetés azoknak a szakembereknek a munkáját díjazza, akik az aktív életmód és aktív turizmus területén példamutató, kiemelkedő tevékenységet végeztek. Így a díjazottak között voltak idén a PET Kupa szervezői, utazási iroda vezető, turisztikai szakember, sportrendezvény szervező és marketing szakember is. A díjakat az Aktív Magyarország konferencián Révész Máriusz, aktív Magyarországért felelős államtitkár adta át Egerben.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A díjazottak:  

Dallos Sándor, a Vidám Delfin Kemping, Panzió és Utazási Iroda ügyvezetője az első, aki 2022-ben Aktív Magyarországért díjban részesült. Az egyesületet még Sándor szülei, egy közismert nyíregyházi pedagógus házaspár alapította, amely ma már három generáció munkáját dicsérő családi vállalkozás. A família tagjai úszást szerveznek vidéki gyerekeknek, erdei iskolát és kempinget üzemeltetnek Tiszabecsen, vízitúrákat és sítáborokat szerveznek, nyaranta sportnapközibe várják a diákokat, 25 éve pedig saját utazási irodát nyitottak a megyeszékhely belvárosában. A Testnevelési Egyetemen köztársasági ösztöndíjjal végzett, három lánygyermek büszke édesapjaként dolgozó aktív turisztikai szakember nap mint nap a gyakorlatban valósítja meg az egészséges életmódra történő nevelést.

Gui Angéla, az Egy Vérből Vagyunk Alapítvány kötelékében önkénteskedve már több száz árva gyermek sorsát fordította jobbra. A Nagykárolyban született kétgyermekes édesanya bejárva a világot 39 évesen döntött úgy, hogy elkezd futni. Tette mindezt nemcsak maga miatt, hanem azzal a céllal is, hogy a szűkebb-tágabb környezetének segítsen ezzel. Az azóta eltelt időben a civilben marketingvezetőként dolgozó nő maratoni távokon is túl van, illetve már számos jótékonysági futást is szervezett, amellyel több gyermekotthont is támogatott a Kárpát-medencében. Személyisége, lelkesedése, feladást nem tűrő gondolkodása, önzetlen segítségnyújtási szándéka sokak számára lehet példaértékű.

Vissi András, a Scardobona Consulting ügyvezetője, aki határon átnyúló térségfejlesztéssel, hálózatépítéssel, projektmenedzsmenttel és partnerközvetítéssel foglalkozik. Munkája fókuszában a nemzetközi együttműködések kialakítása áll, melynek során aktív- és ökoturisztikai programokkal kapcsolja össze az osztrák, a szlovák és a magyar nemzetet. Neve olyan fejlesztésekkel forrt egybe, mint a Mária-út kiépítése, a határon átnyúló PaNaTour kerékpártúrák elindítása és a Bike&Boat víziturisztikai program létrehozása. Igazi motorja a Kőszegi-hegység, a Sopron-Fertő és a Szigetköz turisztikai fejlesztésének úgy az infrastruktúra, mint a teremtett környezet megóvása terén.

Péter Attila, a Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetségének elnöke, számos szabadidősport-rendezvény szervezője, a legnagyobb hazai szabadidősport versenyek állandó speakere. Eredetileg testnevelő tanár, tájfutó és edző is. A négygyermekes, négy unokával büszkélkedő szakkommentátor laza, közvetlen stílusával három évtized alatt a magyar sportélet megkerülhetetlen ikonjává vált. A feleségével közösen lebonyolított, mára óriási népszerűségnek örvendő saját szervezésű versenyeivel méltán érdemelte ki a „futás és a triatlon magyar hangja” elismerő címet.

Idén egyedüli szervezetként a Természetfilm.hu Egyesület vehette át az Aktív Magyarországért díjat. Az Egyesület szervezi a tiszai és bodrogi PET Kupát, amely egyszerre természetvédő önkéntes munka és jelentős aktív turisztikai rendezvény is. Az egyesület 1996-ban alakult, elsősorban ismeretterjesztő televíziós műsorok, dokumentumfilmek előállítására. A független alkotóműhely elsődleges célja a természeti értékek megörökítése, valamint az azok megőrzésén, megismerésén munkálkodó szakemberek és kutatók népszerűsítése. A kezdetben kizárólag vízalatti filmek készítésével foglalkozó csoport a folyamatosan gyarapodó filmográfiáján felül több kezdeményezéséről is ismert. Innen ered például a mára mozgalommá fejlődött PET Kupa ötlete, innen indult nemzetközi útjára a Popular Science Video Workshop, de az itt dolgozók alapították az élő vadkamerás közvetítésekre szakosodott Filmdzsungel Stúdiót is. Munkájukat óriási sikerek, széleskörű társadalmi megbecsülés és elképesztő mennyiségű elismerés övezi.


Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet!

Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet! 

Jó hír a vállalkozó kedvű, városukat szerető budapestieknek: 2024-ben ismét lesz Budapest Tuning ötletpályázat!
Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick

Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick 

A PICK tavaszi kampánya arra buzdítja az embereket, hogy mozduljanak ki a négy fal közül
Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait

Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait 

A fővárosi önkormányzat kitiltaná a hajók nagy részét a pesti rakpartról.
Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen

Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen 

Új zenei és művészeti fesztivállal bővül a Szabadtéri Néprajzi Múzeum programkínálata.
Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival

Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival 

A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatérnek a magyar utakra.
Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák

Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák 

Túraútvonal-szerű kiállításon tekinthetők meg Burger Barna az Országos Kéktúrán készült fotográfiái a Természettudományi Múzeumban
Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez

Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez 

A nagyobb rugalmasságra már a pandémia idején is volt igény.
Kertek a turizmusban,  turizmus a kertekben

Kertek a turizmusban, turizmus a kertekben 

Kétnapos, "Kertörökség a turizmusban" címmel konferencia vette kezdetét szerdán, a Petőfi Irodalmi Múzeumban.
Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat

Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat 

Több mint 80 kerékpárosbarát szolgáltató készül akcióval hétvégén a Föld napjára. 
Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került

Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került 

Az Év Tájházvezetője elismerést és a Tájházak és Szabadtéri Múzeumok Szövetsége életműdíjat adták át Szentendrén, a Skanzenben.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.