Turizmus Világnapja a győri szállodákban

A tavalyi sikeres kezdeményezés után idén újra összefogott öt győri szálloda, hogy közösen ünnepeljék meg a Turizmus Világnapját. A reggelihez érkező vendégeket iskolások rajzaival és helyszínenként más-más ajándékkal várták az alkalmazottak és a meglepetéseket átadó főiskolai hallgatók.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Ez a „neves nap” hazánkban még nem épült be a köztudatba, noha az UNWTO, az ENSZ Turisztikai Világszervezete kezdeményezésére már 1980. óta világszerte szeptember 27-én ünneplik a Turizmus Világnapját. Elsődleges célja, hogy felhívja a figyelmet a turizmus szociális, kulturális és gazdasági jelentőségére. Győr a tavalyi kezdeményezés sikere után idén megismételte az akciót, ami új elemekkel is bővült.
Az UNWTO az idei Turizmus Világnap központi témájaként a fenntartható fejlődést jelölte meg, míg hazánkban a Magyar Turizmus Zrt. a vendégszeretet fontosságára hívta fel a figyelmet. A cél a szakmai és a hazai lakosság figyelmének felhívása a vendégbarát viselkedés jelentőségére, a folyamatos szemléletformálás szükségességére.
A kezdeményezéshez csatlakozó győri szállodák a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Turisztikai Szakosztályának koordinálásával szervezték meg a mai akciót: a Nádorvárosi Ének-Zenei Általános Iskola diákjainak rajzait sokszorosították és adták át a szállóvendégeknek. A rajzok győri nevezetességeket és eseményeket ábrázolnak, készítőik között 7 és 14 éves diákok is vannak. A tavalyi kezdeményezéshez képest új elem a Győri Látogatóközpont szorosabb kapcsolódása a szállodák programjához.
„A KSH adatai szerint a turizmus devizaegyenlege 2012. II. negyedévében 173 milliárd forint pluszt mutatott, vagyis ennyivel több pénzt költöttek el hazánkban a külföldi turisták, mint amennyit a magyarok külföldön. A turizmus így stratégiai ágazatnak tekinthető, a Turizmus Világnapja pedig jó alkalom arra, hogy felhívjuk a figyelmet az ágazat jelentőségére” – mondta el kérdésünkre Magyarné Babos Erika, a Hotel Kálvária szállodavezetője. „Szállodánk az idei szlogenhez, a fenntartható fejlődéshez kapcsolódóan egy különleges ajándékot választott: Győrben készült kézműves SmileMe csokoládéval kedveskedtünk a reggelihez érkező vendégeinknek. A város és a kamara koordinálásával megvalósult akcióban szereplő rajzokat a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Karának turizmus szakos hallgatói adták át a szállóvendégeknek.”
A szállodavezető sikernek nevezte a mai akciót abból a szempontból is, hogy a város szállodái újra megmutatták, hogy egymással összefogva képesek komoly sikereket elérni. Úgy látja, az együttműködés a jövőben is folytatódni fog, hiszen Győr és környéke idegenforgalommal foglalkozó szervezetei már a múltban is bizonyították, hogy nem versenytársnak, hanem partnernek tekintik egymást.


A Marriott-nál  indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként

A Marriott-nál indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként 

A Marriott cégcsoport megelégelte azt a problémát, ami gyakran előtérbe kerül üzemelésük során: ez pedig a vendéglátóipari területen mindenki számára ismerős szakemberhiány.
Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek

Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek 

A súlyos mértékű tűzkárt szenvedett, több mint 100 főt foglalkoztató, 4 csillagos szálloda Hotel Silvanus helyreállításához az MTÜ 60 millió forinttal járul hozzá.
Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak

Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak 

A kastélyszállodások Tarcalon, az Andrássy Kúriában tartották éves közgyűlésüket április 15-én, hétfőn.
Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand

Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand 

Igencsak látványos rendezvény keretében, április 11-én, a Pesti Vigadóban debütált az új brand. Ahol az is kiderült, mit rejtenek a "titkos kertek"?
Díjeső a TRIBE budapesti tagjának

Díjeső a TRIBE budapesti tagjának  

Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on.
Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe

Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe 

A nemzetközi tanácsadó cég elemzése szerint kiemelkedő évet zárt a globális hotelpiac.
Indul a Marriott saját képzési programja

Indul a Marriott saját képzési programja 

LevelUp! elnevezéssel innovatív képzés indul a vendéglátóipari szakemberhiány pótlására a Marriott cégcsoport kezdeményezésére.
Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye

Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye 

Amelyet egy meghívásnak köszönhetően mi is kipróbálhattunk.
KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.
Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá

Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá 

Adománygyűjtő akciót hirdetett a visegrádi hotel vezetősége.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.