Új belépő a Dining Guide toplistáján

A debreceni Szomszéd Bisztró és Közösségi tér, nyitása után csupán pár hónappal, új tagként felkerült a Dining Guide Top100 listájára, 100+-os értékelt étteremként.

Sok év tervezgetés után a tulajdonosok álmodtak egy nagyot és életre hívták a Szomszédot. Kifejezetten gasztronómiai szakmai hátterük vagy vendéglátói tapasztalatuk ugyan nem volt, de azt pontosan tudták, hogy ha profi csapatot állítanak össze, ahol minden pozícióban a legrátermettebb kollégák dolgoznak és megalkuvás nélkül, a legmagasabb minőségre törekednek, ráadásul mindezt szívvel-lélekkel teszik, abból csak valami nagyon magas színvonalú dolog jöhet létre.

„A Szomszéd Bisztró és közösségi tér egy olyan hely, ahol jó enni, inni, beszélgetni. Olyan összevont koncepcióként született meg, melyben mindennek helyet találtunk, amihez valódi szenvedély köt minket: a minőségi gasztronómiai élményeknek, a vendéglátásnak, a közösségteremtésnek és a magyar design támogatásának.” - fogalmaznak a tulajdonosok, dr. Gyarmati Beáta és dr. Ónodi-Szűcs Róbert.



A Szomszéd-ot az elejétől fogva pezsgő közösségi térnek álmodták meg; egy olyan helynek, ahova bárki, bármikor benézhet, beülhet, mindegy, hogy csak egy gyors kávéra vagy egy nagy beszélgetésre, egy finom vacsora mellett. Olyan helyet akartak teremteni, amit valóban birtokba vesznek és használnak a vendégeik, ahol fesztelenül, kényelmesen, barátságos közegben tölthetnek időt.

„Minőség megalkuvás nélkül. Ez az elv vezet minket a mindennapokban, és hisszük, hogy csak ez vezethet vendégeink maradéktalan elégedettségéhez. Kizárólag olyan alapanyagokat választunk, amelyek frissességéről és minőségéről meg vagyunk győződve, csak olyan kollégákkal dolgozunk, akikkel osztozunk a vendéglátás iránti szenvedélyben, csak olyan partnerekkel működünk együtt, akik hozzánk hasonló megszállottsággal keresik és teremtik meg a tökéletességet. Az ételkészítés szenvedélyét pedig érezni az elkészült ételek ízén. A kompromisszumok nélküli alapanyagszelekció, a megfelelő eljárások kiválasztása és az az egyéni aroma, amit csak az étel elkészítője tud az ételhez adni, mind közösen teszik harmonikussá a végeredményt. Az azonban kétségtelen, hogy a szeretettel készült étel íze minden mással összehasonlíthatatlan.” - vélekediTóth Tamás, étteremvezető.



Az Izbéki Gábor chef és Jakab Dávid sous chef által vezetett konyha egyszerűen összetett fogásokat kínál. Az étlapon igényes, különleges, ugyanakkor könnyen értelmezhető és befogadható ételeket talál a látogató. A valódi élményt az ízek összetettsége és harmóniája jelenti legyen szó akár nápolyi kemencés pizzáról vagy ínyenceknek szánt izgalmas fogásokról.



Ezzel az elismeréssel tovább nőtt Debrecen toplistás éttermeinek száma, ami nem csupán a Szomszéd érdeme és büszkesége, hanem tovább gazdagítja a város, a régió turisztikai értékeit és újabb lehetőséget kínál a látogatóknak, akik a minőségi vidéki vendéglátás iránt érdeklődnek.



Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?