Új bisztró és termelői piac Agárdon

Az Agárdi Pálinkafőzde Agárdon, a Sreiner tanyán 2021. május 1-jével megnyitja az Agárdi Almáriumot, amely hétközben bisztróként működik, szombat délelőttönként viszont igazi közösségi térré alakul át: a termelői piac mellett a környék művészei, zenészei, kézművesei is helyet kapnak, így a gasztronómiai élvezetek mellett életkortól függetlenül kulturálisan is töltekezhetnek az idelátogatók.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Sreiner tanyán 2021. május 1-jével nyitó Agárdi Almárium igazi mérföldkő lesz a jövőre 20 éves Agárdi Pálinkafőzde életében, amely a város önkormányzatával együttműködve szervezi az eseményeket. A termelők többek között Fehérvárcsurgóról, Sárkeresztúrról, Kápolnásnyékről, Magyaralmásról és Abáról érkeznek - természetesen a helyiek mellett. Lehetőség lesz termelői tejtermékeket, sajtokat, lekvárokat, szörpöket, mézet, fürjtojást és abból készült különlegességeket, tökmagolajat, kézműves gyümölcseceteket, levendulás termékeket, szárított zöldségeket, fűszerpaprikát, friss, kovászos kenyereket és pékárukat, füstölt húsokat, spárgát, fermentált zöldségeket, gyümölcsleveket, házi tésztákat, kertészeti termékeket, palántákat, virágokat, házi tojást, zöldségeket és gyümölcsöket is vásárolni.



Azonban nem csak a környék kiváló gazdái és kézművesei hozzák el termékeiket szombat délelőttönként, hanem ismeretterjesztő előadások, workshopok, bemutatók és koncertek is várják az idelátogatókat. A kulturális programok szervezését Ocsenás Katalin, a Gárdonyi Géza Könyvtár és Kulturális Központ vezetője tartja kézben. “Az Agárdi Almárium összefogja mindazt, amit mi a minőségi életről gondolunk. Szeretnénk, ha az Agárdi Almárium egyfajta közösségi tér lenne, ahová jó betérni egy kávéra, ebédre, mert közben lehet találkozni a barátokkal, egyben meg lehet vásárolni a szükséges minőségi, helyi alapanyagokat, és amely feltöltődést biztosít az aktuális kulturális programokkal is. Bízunk benne, hogy a helyiek mellett az erre kirándulók számára is természetessé válik az ‘almáriumozás’” - fogalmazott Szabó László, az Agárdi pálinkafőzde ügyvezetője.



A május elsejei nyitóelőadásokat a tervek szerint a résztvevő termelők, meghívott vendégek tartják majd, az Entz Ferenc Mezőgazdasági Szakiskola növendékei pedig virágkötészeti bemutatót tartanak. De lesz vásári furfang, zene, az udvari kemence mellett pedig rétesnyújtó asszonyok készítik finomságaikat.


Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.
A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását

A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását 

A vállalat bejelentette hogy elindítja a Wolt Ads-et annak érdekében, hogy partnerei növekedését és láthatóságát felgyorsítsa.
Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen

Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen 

Érkezett párlat Romániából, Szlovákiából, Szerbiából és Horvátországból is.
Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég

Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég 

A két hónapja feladott hirdetésben a Mere beszerzési menedzser pozícióra keres munkatársakat.
Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön

Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön 

Április 11-én nyitotta meg kávépörkölő üzemét és oktatóstúdióját Budaörsön a teljes egészében hazai tulajdonú Roastar Zrt.
A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának

A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának 

A limitált kiadású dobozok Nagy-Britanniában már megvásárolhatók.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.