Új fesztivál debütál Szegeden

A hazai fesztiválpaletta legújabb, nyárindító rendezvénye, a június 13-14-15-én Szegeden debütáló Deja Vu fesztivál a 80-as, 90-es évek házibuli-hangulatának megidézőjeként hoz új színt a honi zenei rendezvények sorába. A fellépő zenekarok, előadók impozáns névsora bizonyítja, hogy a fesztiválélmények nem kizárólag egyetlen korosztály sajátjai. Erre többek között az Alphaville, Balázs Fecó, Somló Tamás és Charlie közös fellépése, Thomas Anders & Modern Talking Band vagy az Első Emelet koncertje lehet a garancia. 

Régi kedvencek egy mai igényekre szabott fesztiválon – mostantól ezt jelenti a Deja Vu.

A Szegeden megrendezésre kerülő nyárindító buli a 80-as, 90-es ikonikus zenekaraira, előadóira épít, akik ma is ugyanolyan lendülettel vetik bele magukat a koncertezésbe, mint legnagyobb slágereik születésének idején. Segítségükkel a kilátogatók tényleg házibulikban érezhetik magukat, de hogy pontosan milyen hangulatúban, az most kiderül.

Élő legendáktól a magyar Scooterig…

A fesztivál első napján, csütörtökön igazi nagyágyúk találkozójának lehetnek szem- és fültanúi a kilátogatók. Balázs Fecó, Horváth Charlie és Somló Tamás neve külön-külön is garanciát jelentenek a minőségi zenére, közös fellépésük azonban valódi ajándék a rajongóknak. Az exkluzív felállás igazi zenei csemegét ígér.

Június 14-én, pénteken az Exotic frontembere, Sipos F. Tamás áll először a mikrofonok mögé, majd őt követi egy hölgy, akiről azon felül, hogy túl szexi és szerelemre született, azt is tudjuk, hogy 8 alkalommal lett az Év énekesnője. Természetesen Zoltán Erikáról van szó.

A nap hazai vonalának zárásaként Berkes Gábor, Bogdán Csaba, Kiki, Kisszabó Gábor és Tereh István lépnek fel. A rajongók ennyiből is kitalálhatták, de az egyszerűség kedvéért mi is eláruljuk: az Első Emelet fellépését kell beírni az aznapi kötelező programok közé. Koncertjük biztosan különleges lesz, hiszen 30 éves fennállásukra teszik fel a koronát a pénteki bulival.

Szombaton, a fesztivál zárónapján Dr. Love és csapata nyitja a fellépők sorát. Az új felállásban érkező, de régi energiákkal és slágerekkel színpadra álló UFO zenekar újraegyesülésére egy évtizedet kellett várni. Most újra dübörögnek, hasonlóan az egykor happy hardcore és rave stílusúként aposztrofált, magyar Scooterként is emlegetett Kozmixhoz. Hozso és Lala pár évvel idősebb lett, de lendületükből mit sem vesztettek, ezt bárki tesztelheti!

Végül, mert hétvégén senki nem ment fel a hegyekbe, ki más szolgáltathatná a partyzenét, ha nem a Hegyekbe fönn című számot jegyző nagy sikerű Hip Hop Boyz formáció, akik említett slágerük mellett hozzák a házibulik kihagyhatatlan kedvenceit. Jön a Megbántottak, az Éjjel ott várok rád, és a többi örökzöld…

Nosztalgia külföldi sztárokkal, világslágerekkel

A Forever Younggal és a Big in Japan-nel ismertté vált német szintipop csapat, az Alphaville adja a felütést a fesztivál első napján, méghozzá nem is akárhogyan: a 80-as évek emblematikus zenekara rendkívül látványos show keretében mutatja meg újra magát a szegedi közönségnek, és idézi meg az egykor volt csodát.

Thomas Anders és a Modern Talking neve az évek során egybeforrt, de ezzel nincs is baj, hiszen a német sztár szegedi koncertjén kiderül, mitől vált a csapat a 80-as éves kultikus popzenekarává, több tízmillió eladott lemez büszke tulajdonosává, világslágerek előadójává. Thomas Anders és a Modern Talking Band igazi mai hangzás- és fényvilággal megfűszerezve adja elő a mindenki által jól ismert örökzöldeket.

Szombaton kissé más zenei vizekre evezünk egy másik stílus képviselőjével. Jön egy kis elektronika az olasz DJ és lemezproducer Gigi D’Agostino tolmácsolásában. Az olasz és az európai klubzenei élet egyik elsőszámú, és a mai napig meghatározó szereplője a fesztivál idejére otthagyja római klubját és legismertebb L’Amour Toujours albumának számai mellett új kedvenceket is hoz.

A zárónap másik külföldi fellépője, a több mint 10 millió eladott lemezzel büszkélkedő Culture Beat Tania Evans-szel és Jay Supreme-mel érkezik. A Mr Vain és a Got to Get It című slágerek előadója diszkóhangulatot ígér, a közönséget pedig folyamatos táncolásra buzdítja.


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.