Új irodában veszi be a világot az 1000 Út

Nagyszabású katalógusbemutatót tartott az 1000 Út Utazási Iroda február 25-én, a Hotel Medoszban, ahol az utazásszervező 2016-os árualapjáról, illetve a legfőbb újdonságokról számolt be.

Új arculat, kibővített kínálat

Az Oroszország-specialistaként ismert iroda idén új arculati elemekkel jelentkezik. Endrei Judit tévés személyiség lesz az 1000 Út arca, aki személyesen is megjelent az eseményen és aki jó szívvel ajánlja az irodát mindenkinek. A kölcsönös szimpátián alapuló együttműködés során Endrei Judit időről időre be fog számolni utazásairól.

Ermilov Oleg ügyvezető igazgató köszöntőjében a legfontosabb változásokról hallhattak a résztvevők. Többek között igen lényeges, hogy szétválasztották a be- és kiutaztatást: létrehozták az 1000 Út cégcsoporthoz tartozó 1000 Út Travel Kft.-t, amely ettől az évtől a kiutaztatásokat fogja lebonyolítani, amit eddig a beutaztatást továbbra is végző 1000 Út Kft. bonyolított. A jelenlegi főirodát a cég kinőtte, így áprilistól új, nagyobb irodába költöznek a Kálmán Imre utcában. Az 1000 Út idén jelentősen bővítette árualapját, amit a kereslet igényeihez igazítottak. A Korzika Holidays vezetősége, illetve főként kulturális körutazásokból álló kínálata 2016 januárjától az 1000 Út Travel Kft. cégcsoport tagjaként érhető el.

Oroszország és egzotikumok

Az idei előfoglalási időszakról elmondható, hogy kiemelkedő eredményeket tudhat magáénak az iroda, igen nagy kereslet érzékelhető Oroszország iránt, köszönhetően a kedvező árfolyamváltozásnak, valamint a desztinációban tapasztalható árszínvonal-csökkenésnek. Az igazgató felhívta a figyelmet arra, hogy Szentpétervár megtekintése most a legideálisabb a mérséklődő árak miatt, valamint – mivel a kontinens más, hagyományosan népszerű úti céljai közt piaci átrendeződés tapasztalható – más, nyugodtabb és biztonságosabb térségek felé irányul az utazók figyelme, ennek pedig például Oroszország lehet az egyik nyertese. Az utasok számára egyre fontosabb a megbízhatóság – az 1000 Út működése biztosított, komoly cégcsoport épült ki az elmúlt években, struktúra pedig tovább fejlődik.

Az irodának idén mérlegelnie kellett. Oroszország, mint úti cél továbbra is nagy jelentőséggel bír az iroda életében, de a szűk keresztmetszet miatt és a kereslet bővülése okán ideje megcélozni az egész világot, saját szervezésű utakkal az összes földrész bejárása a cél. A törzsutasok elfogadták az új kínálatot, Alaszka például egyre nagyobb érdeklődésre tesz szert. Egzotikus utak széles spektrumából választhatnak az érdeklődők, kisebb létszámmal is garantált egzotikus programokat kínál az iroda. Az utak magas szintű lebonyolításához hozzájárulnak a nagy szakmai tudással rendelkező helyi, magyarul beszélő idegenvezetők is.

Továbbra is komoly érdeklődés Szentpétervár és Moszkva iránt

Gorszkij Jaroszlav irodavezető előadásában az orosz úti célokról adott bővebb felvilágosítást. Szentpéterváron telepített idegenvezetőkkel dolgoznak, az igénybevett szállodák belvárosiak, három szálláskategóriában, 14 időpontban, garantált indulással zajlanak idén a programok. Tapasztalataik alapján Moszkva idén rendkívül népszerű az utasok körében. A bécsi induláshoz saját buszos transzfert biztosítnak Budapestről, Szentpétervár és Moszkva között pedig szuperexpressz vonattal közlekedik a csoport. A Moszkva-Kazany utazás idén újdonságként jelentkezik. Kazany meglepő fejlettségű város, három világvallás találkozik itt, rend és tisztaság, és ami manapság talán a legfontosabb, béke és biztonság uralkodik. Tavaly nyáron mi is részt vettünk az 1000 Út Utazási Iroda kazanyi tanulmányútján, a képekkel illusztrált élménybeszámolót ide kattintva olvashatja el.

Üzbegisztán, Türkmenisztán és a foci EB

Ezután Márk László ragadta magához a szót, aki színes előadásában Örményországra, Grúziára, Azerbajdzsánra, Iránra, Üzbegisztánra és Türkmenisztánra hívta fel a partnerek figyelmét. A Kaukázusba Wizz Airrel utaznak a csoportok, és helyi idegenvezetőt biztosítanak akár egyéni utazásokhoz is. Ezekben a desztinációkban a közbiztonság tökéletes, a helyiek nagyon vendégszeretőek, egyre inkább számítanak a turistákra, az árak pedig mérsékeltek. Üzbegisztánban májusban a látogatók komfortzónájukból kilépve akár a sivatagban is alhatnak, szállásukat több személyes jurták adják.

Zsila Sándor, a Korzika Holidays vezetője a külön katalógusban megjelenő kulturális körutazásokról, bor és gasztronómiai tematikájú utakról tartott beszámolót. Korzika mellett már Szardínia is megjelenik a kínálatban, a két úti cél mostantól egy utazás során is felfedezhető. Hallhatott a közönség Belgiumról, a Cinque Terréről, valamint a gazdag programú borgasztronómiai utakról. További újdonság a Labdarúgó EB-re tervezett csoportos utazás, melyen a magyar válogatott két csoportmérkőzésére is belépőt biztosítanak, emellett Provence szépségeit is bemutatja. A Korzika Holidays továbbá két trópusi szigetet is az érdeklődők figyelmébe ajánl, Réunion és Guadeloupe szigetét.

Varga László, az egzotikus utak referense kiemelte, hogy egyre nagyobb az igény a távoli desztinációkra, eltérő kultúrák megismerésére, az iroda pedig igyekszik ehhez alkalmazkodni. A név kötelez, így az 1000 Úttól megszokott minőségben, versenyképes árakon, kisebb létszámú klasszikus egzotikus körutazásokat kínálnak. Az utasok magasabb életkorához igazítottan ezek a programok fizikailag nem megterhelőek, nem jelentenek kihívást. Az egzotikus körutazások Afrika, Délkelet-Ázsia, Közép- és Dél-Amerika vidékére visznek.

Madagaszkár és Hawaii meseszép tájain

A nyolcadik kontinensként aposztrofált Madagaszkárra az Air France mellett idén a Turkish Airlines is indít járatokat. Somogyi Orsolya idegenvezető második hazájaként mutatta be ezt az egyre népszerűbb, változatos és összetett, az európai turisták számára kuriózumként szolgáló szigetet. A Laosszal kiegészülő Vietnám-Kambodzsa programról dr. Horváth Péter idegenvezető számolt be. Perut Zea Xavier perui származású magyarul beszélő idegenvezető mutatta be, végül Gőgös Norbert Hawaii meseszép tájairól beszélt.

Az 1000 Út Utazási Irodával akár az Északi-sarkra, az Antarktiszra, de akár az űrbe is ellátogathatunk 100, illetve 60 km magasságig a Lynx Mark I-II. űrprogramok keretében.


Szántód, Tihany, Tomaj és Balaton szolgálatba állt

Szántód, Tihany, Tomaj és Balaton szolgálatba állt 

A BAHART négy új hajóval gazdagodott: a két-két kompot és katamaránt március 28-án, Balatonfüreden, a hajózási szezon kezdetén avatták.
Megszólalt a hitelminősítő a Boeing-ügyben

Megszólalt a hitelminősítő a Boeing-ügyben 

A Moody's hitelminősítő közölte, hogy fontolóra veszi a Boeing minősítésének lerontását.
Különleges jármű futott be Szentendrére - érdemes megnézni!

Különleges jármű futott be Szentendrére - érdemes megnézni! 

Az április 1-jén, hétfőn újra megnyitó szentendrei Városi Tömegközlekedési Múzeum legújabb kiállítási darabja egy egykori Margitszigeti Sétajárat.
Útlezárások a reptér felé április 2-től

Útlezárások a reptér felé április 2-től 

A Budapest Airport Zrt. tájékoztatása az április 2-án kezdődő útfelújítások kapcsán.
A Stadler lenyúlná a spanyol vonatgyártót a magyarok elől

A Stadler lenyúlná a spanyol vonatgyártót a magyarok elől 

A háttérben a madridi kormány állhat, amely a magyar konzorciumtól félti a Talgo vonatgyártót.
Személyi változás a Budapest Airportnál

Személyi változás a Budapest Airportnál 

Az általános és fejlesztési vezérigazgató-helyettes 17 év után, március 31-én távozik a vállalattól.
Guiness-rekorder a Flirt H2 motorvonat

Guiness-rekorder a Flirt H2 motorvonat 

A világrekorder vonat részben a Stadler szolnoki kocsiszekrény-üzemében készült.
Távozik posztjáról a Boeing vezérigazgatója

Távozik posztjáról a Boeing vezérigazgatója 

Dave Calhoun 2020 elején vette át a vezérigazgatói tisztséget, miután az elődjét, Dennis Muilenburgot leváltották.
A Lufthansa Technik tovább növekedne

A Lufthansa Technik tovább növekedne 

A Lufthansa Technik Budapest ügyvezető igazgatója áttekintést adott a magyar leánycég tavalyi teljesítményéről és idei terveiről.
Boeing-elkerülő weboldal indult

Boeing-elkerülő weboldal indult 

Pár kattintással kideríthető, hogy egy repülőjáratot pontosan milyen géptípussal teljesít majd a légitársaság.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.