hirdetés
hirdetés

Új légitársaságot jegyeztek be Magyarországon

Bár még mindenki fejében élénken él a Sólyom Airways bukása, máris egy új légitársaság bukkant fel hazánkban Ronan Air néven.

hirdetés

A RonanAir Légiközlekedési Korlátolt Felelősségű Társaságot 2014. szeptember 16-án jegyezték be, és főtevékenységeként a légi személyszállítás van megjelölve – írja az Airportal. A nyilvános cégadatokból még kiderül, hogy a vállalat székhelye Budapesten a Rákóczi út 73. fszt. alatt található, az alapítása pedig 2014. augusztus 19-re tehető.

A RonanAir Légiközlekedési Kft. egyedüli tulajdonosa a Srí Lanka-i Colombóban 21 éve tiszteletbeli magyar konzulként tevékenykedő Godaliyanage Rohan Nanayakkara. A Ronan Air a LankAir nevű Kft. egyik ágazata, amely pedig az R-Group International csoport része. Ez utóbbi az 1945-ben alapított, szintén colombói székhelyű Ceylon Carriers irányítása alatt működik. A konzulátus az R-Group International címén található.

Forrás: ronanair.blogspot.hu
Forrás: ronanair.blogspot.hu

Az R-Group weboldalán található egy dokumentum, mely szerint a projekt az ázsiai régiót, Afrikát és Közép-Európát fogja kiszolgálni, és mind rövid, mind hosszú távú járatokat üzemeltetni fog. Ázsia és Közép-Európa között pedig Budapestet használnák bázisként személy- és teherszállításra egyaránt, de egy, a weboldalukon megjelent útvonaltérkép szerint Budapestről számos dél-európai üdülőváros elérhető lenne.

Forrás: rgroup-intl.com
Forrás: rgroup-intl.com

A dokumentum szerint a nemzetközi légitársaságokkal való codeshare megállapodásokra a jövőben kerülhet sor. Ez pedig azt jelentené, hogy a Ronan Airrel még több desztináció lenne elérhető többek között Ázsiában, Európában és Észak-Amerikában. Pozicionálása szerint a Ronan Air elsősorban a szabadidős és üzleti utazókra fókuszálna.

Az Airportal azt is leírja, hogy a Magyar Turizmus Zrt. egyik 2012-es riportja szerint a "Ronan Air vezetője tárgyalt augusztusban az MT Zrt.–vel egy menetrendszerinti légi járatról Sharjah (UAE) és Budapest között. További tárgyalások folyamatban." A Magyar Turzimus Zrt. most azt válaszolta a weboldal szerkesztőinek, hogy a Ronan Air illetékese először három éve kereste meg őket terveikkel, ám néhány tárgyalás után együttműködésre nem került sor, mivel a terveken kívül mást akkor nem tudtak felmutatni a légitársaság képviselői.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai