hirdetés
hirdetés

Új rendezvényszervezési szabályok léptek életbe

Nem nálunk, hanem Málta szigetén.

hirdetés

A Máltai Közegészségügyi törvény nemrégiben kiadott (módosított) 465. paragrafusa fontos új szabályokat és kiegészítő dokumentumokat tartalmaz rendezvényszervezéssel kapcsolatban. Ezek a szabályok az összejövetelekre és rendezvényekre vonatkoznak. 

 

Az összejövetel egy tervezett vagy spontán esemény, amely fedett helyen vagy szabadban zajlik. A résztvevők száma változhat néhány főtől a több száz vagy ezer résztvevőig. Az összejövetelek számos formában valósulhatnak meg, például közösségi rendezvények, koncertek, fesztiválok, konferenciák, kiállítások, felvonulások, esküvők, partik vagy sportesemények formájában. 
A továbbiakban mindenkinek, aki összejöveteleket illetve rendezvényeket tervez megszervezni, be kell tartania a következő dokumentumban meghatározott szabályokat: „Standards Gatherings and Mass Events” (Tömegrendezvények és összejövetelek szabályozása).
Fontos, hogy az ilyen eseményt tervező pályázók letöltsék és alaposan átolvassák a dokumentumot, tekintettel a felelősségre és kötelezettségekre, amelyeket velük, mint szervezőkkel szemben támasztanak.
Szerves rész az önértékelés. Az összejövetelek és rendezvények szervezőinek két ilyen értékelési eszközt kell kitöltenie. Az első a Risk Assessment Scoring Tool (Kockázatértékelési eszköz), amit letöltés után ki kell tölteni és az alábbi email címre kell továbbítani:  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  A kockázatértékelési eszköznek beépített pontozási rendszere van, és pontszámot ad, amelynek alapján a következő kockázati besorolás jön létre:

Kockázat

Pontérték

Alacsony

< 50

Közepes

50 – 74

Magas

75 – 99

Nagyon magas

100 – 124

Extrém magas

125+A kockázati besorolás alapján születik a döntés arról, hogy az esemény megtartható vagy sem. 
Egy önellenőrző-listát, a Gatherings and Events Checklist” -t is le kell tölteni. A rendezvényszervezőknek ezt a listát is ki kell tölteniük és a Kockázatelemzési nyomtatvánnyal együtt el kell küldeni a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  címre.

(forrás: www.visitmalta.com)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai