Új Szemtelen pálinkasorozat, szemtelen arcokkal a Budai Várban

Újabb, limitált számú Szemtelen pálinkasorozat debütál a Budavári Pálinka – és Kolbászfesztiválon. A 40, 50, 60, 70 fokos szőlő párlatokat egy-egy korban hasonló karakter személyesít meg, akik a Budai Várban meg is elevenednek: Géza Garbot, Kalim Pál, Kan Tóni és Szívós Sándor maga kínálja majd pálinkáját a Szemtelen standnál.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A párlatok limitált számban kaphatók, s ha valamelyik íz elfogy, nem gyártanak belőle többet; a következő szériánál ismét változik az íz és a címke is.


40s Géza Garbot

Érlelt borpárlat

Géza a hírneves svéd sztár, Greta Garbot unokája, ám sokáig nem is tudott származásáról. Huszonhárom évesen még Géza Póló néven alapította meg saját családi póló manufaktúráját. Pár év múlva azonban nagy váltás történt a fazonban, hiszen kiderült, hogy Géza Garbot. Így lehúzta a rolót a pólókra, és átnyergelt a családi gyökerekből származó garbókra. Hiába ódzkodott ettől az anyja, apja, felesége, kutyája-macskája, megmakacsolta magát a galád, de nyakassága abszolút megérte, a garbó biznisszel nem csak Magyarországot, de egész Hollywoodot is elérte.


50s Kalim Pál

Chardonnay szőlőpálinka

Kalim Pál, vagy ahogy kis korában hívták, csak Kalim Pali sosem tudta a lábát nyugalmi helyzetben tartani, gyakran megzavarta a tanórák rendjét. Sokszor szólt arról a fáma, hogy a kis Palinak mindig jár a lába. Mivel nem volt olyan tárgy a suliban, mint a lábtan, hogy ne legyen láb alatt, szülei elküldték egy tánciskolába. Innentől egyenes út vezetett a versenytánchoz, a 10 világbajnoki győzelemhez és egy cseh lányhoz, Puskalá Barbarához, akivel azóta 3 kis puskalábú kalimpálót nevelnek. Mióta visszavonultak a versenyzésből, lábasok készítésével keresik kenyerüket.

60s Kan Tóni

Öreg törkölypálinka

Kan Antal, azaz Tóni, pontosan 60 éve született az egyik legkisebb svájci kantonban. Magyar származása miatt Budapestre költözött, az egyetemen kínaiul tanult, és elsajátította a kantoni nyelvjárást is. Zsebpénzt a kantinban keresett, ahol különös ismertetőjele kantáros nadrágja volt. Így lett ő a kantonit tanuló kantáros Kan Tóni a kantinból. Nevére rászolgált, imádták a lányok. Nem csoda, hiszen egész életét kedvenc filozófusa Kant egyik magvas és gyümölcsöző gondolata alapján élte: „Csak vidám szívvel vagyunk képesek gyönyörködni a jóban.”

70s Szívós Sándor

Cabernet Sauvignon szőlőpálinka

Sándor élete csupa szívás, attól a pillanattól kezdve, mikor világra jött. Az anyatejjel szívta magába a szerencsétlen véletleneket, ugyanis édesanyja a csupaszív Szívósné Szív Szidónia a legpechesebb asszony volt Szívteleken. Sándor pechje azonban egy csapásra megszűnt, amikor egy elromlott szivattyú jól megszívatta. Addig dolgozott a tökéletes szivattyún, hogy szívósságának köszönhetően hamarosan egy egész üzleti vállalkozást indíthatott. A szívás, nem tűnt el örökre életéből, pipáját nap mint nap újra tölti és szívja, kár hogy ez nem tesz jót a szívének, habár már 70 éves.

 

 

Forrás: Élelmiszer Online


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.