hirdetés
hirdetés

Új tag a MABUESZ-ban és egyéb újdonságok a szövetségtől

Június elsején tartott közgyűlést a Magyar Beutaztatók Szövetsége (MABEUSZ), melynek során új taggal bővült a szövetség.

hirdetés

Ugyan több jelentkező is akadt a szövetségi tagságra, de az összes dokumentum beadását követően, csak a Cosmos Utazási Iroda felelt meg a követelményeknek, melyek úgy tűnhet, túl szigorúak - fejtette ki a Turizmus Online-nak Rácsai Ágnes MABEUSZ elnök, a Microcosmos Utazási Kft. ügyvezetője. A Cosmos-szal együtt 18 tagúra bővült az érdekvédelmi szervezet, de többekkel folynak csatlakozási tárgyalások.

A kapcsolattartók

A tagfelvétel mellett napirendre került a szövetség munkacsoportjainak tevékenysége, annak kibővítése. A MABEUSZ politikai munkacsoportjának hatékonyabb feladatvégzését segítendő kijelölték azon személyeket, akik egy-egy szakterület felügyeleti szervével, felelős emberével tartják a kapcsolatot. Flesch Tamás, a Continental Travel ügyvezetője felelős a Nemzetgazdasági Minisztérium Turisztikai Főosztályával történő kapcsolattartásért, Csordás Imre, a Dymanic Tours ügyvezetője a BKIK kontaktszemélye Kollár Cecíliával, a Contact Tours ügyvezetőjével együtt, míg Baumann Irén, a Bridge Tours első embere a TDM-ért felel.

Igényes terméket!

Mint az a Turizmus Trend 2011/05. számában Rácsai Ágnessel készült interjúban olvasható, a MABEUSZ tervezte egy termékfejlesztési munkacsoport létrehozását is; a szerdai közgyűlésre ez meg is valósult. A munkacsoport feladata, hogy értékesíthető, színvonalas turisztikai termékeket kutasson fel, illetve ilyenek kínálására, létrehozására ösztönözze a szolgáltatókat. A csoport vezetője Módli Ilona, az Aktív Tours tulajdonosa.

Egységben a lobbierő

Szintén lényeges a társszervezetekkel folytatott együttműködés, melynek révén adott kérdésekben, mint például a készülő turizmustörvény, közösen lobbizhatnak. Ennek hatékony megvalósításában tartja a kapcsolatot Flesch Tamás a MaReSZ, míg Jábor Mária, a Motivation Budapest ügyvezetője a Magyar Szállodaszövetség felé. Baumann Irén pedig a MUISZ-szal kommunikál.

Hova támasszam a buszt?

A közgyűlésen szóba került a turistabuszok fővároson belüli egyre inkább lehetetlenné váló parkolása, megállása, ideértve a ferihegyi állapotokat. (Lapunk, a Turizmus Trend friss, 2011/06. számában részletesen is folgalkozik a témával.) A Budapest Airport és a MABEUSZ között május elején történt egyeztetés a kérdésben, a megbeszélés eredménytelenül zárult. Ugyanakkor a BTSZK igyekszik segítő kezet nyújtani a beutaztatóknak; pénteken egyeztetés kezdődik a MABEUSZ képviselője, Hertzka András (Buda Tours) és a BTSZK között.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai