hirdetés
hirdetés

Újabb lépés Sárvár okos várossá fejlesztésében

Egy új applikáció segíti a nyaralóknak környezettudatosabbá tenni a sárvári vakációt. A Sárvár Tourist és TDM Nonprofit Kft. nemrég elkészült alkalmazása része annak a törekvésnek, hogy a település a hagyományait megtartva okos várossá váljon.

hirdetés

Mindezt Haller Ferenc, a TDM ügyvezetője mondta el. A turisztikai szakember kifejtette, hogy az új applikáció egy újabb lépésnek tekinthető a város smart city-vé válásának során.

A folyamat ugyan már korábban elindult, a fürdővárosban ugyanis évek óta üzemelnek a tájékozódást segítő digitális kioszkok. De az intenzívebb, főként e-mobilitást segítő fejlesztésekre csak az utóbbi időben került sor. Napjainkban lehetőség van a tourinform irodában elektromos kerékpárok kölcsönzésére is, illetve városszerte több elektromos autó töltőállomást is létesítettek már. A most fejlesztett applikáció egyebek mellett ezeket is bemutatja, illetve informálja a turistákat és a helyieket a Sárváron elérhető telekocsi lehetőségekről, valamint a közösségi közlekedési menetrendekről is. Mindezeken felül az applikáció természetesen sárvári időtöltési lehetőségeket is ajánl. Illetve a helyi szolgáltatók, köztük a szállásadók kínálatát is megjeleníti. Így az alkalmazással akár a teljes nyaralás megtervezhető otthonról. Méghozzá környezettudatos formában.

Haller Ferenc mindezekhez hozzátette, hogy az Interreg Central Europe Solez projekt keretében a Pannon Gazdasági Egyesület közreműködésével készült alkalmazással természetesen nem ért véget az okos várossá válás folyamata.

"Arról, hogy az úton hogyan haladhatunk tovább, több nemzetközi tanulmányúton tájékozódtunk már. Láttunk Sárváron is jól integrálható megoldásokat Graz-ban, de a torinói projektpartnerek is rendkívül jó e-mobility megoldásokat mutattak be a Solez projektben résztvevőknek, köztük Sárvárnak is" - tájékoztatott a jövőbeli tervekről a TDM ügyvezetője.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai