Több mint nyolcvan vendég szorult orvosi ápolásra azok közül, akik az utóbbi napokban a Harome-i étterem asztalainál étkeztek. A 2002-ben Michelin csillaggal kitüntetett The Star Inn konyháját most a Health Protection Agency (HPA) szakemberei vizsgálják, hogy kiderítsék, mi okozta a kellemetlen tüneteket a sztárséf vendégei körében.
A szakmában fekete pudingjával és foie gras-jával hírnevet szerzett, harmincas éveiben járó Andrew Pern 1996-ban nyitotta meg a XIV. századi nádfedeles épületben saját éttermét, amely 2002-ben került a legjobbak közé, és érdemelte ki a Michelin Guide kitüntetését, elsőként az angliai pubok közül. Ezt megelőzően évekig a Rosedale Abbey-i Milburn Arms hotel konyháján dolgozott, ahol már 22 évesen konyhafőnök lett. Itt ismerkedett meg későbbi feleségével, aki a szálloda managereként dolgozott. .
Jacquie Pern egyébként úgy nyilatkozott, hogy „elővigyázatossági intézkedésként” döntöttek a The Star Inn ideiglenes bezárása mellett. „Komolyan vesszük az ügyet, és teljes mértékben együttműködünk az egészségügyi hatóságokkal!” – mondta. Az első vizsgálatok a norovírus jelenlétét mutatták ki az alkalmazottaknál. Ez a vírus volt a felelős Heston Blumenthal The Fat Duck-jában történt félezer fertőzés esetében is. A HPA szerint ez a vírus meglehetősen gyakran okoz gyomorfertőzést Angliában és Walesben, lefolyása gyors, általában néhány nap alatt lezajlik. Csekély vigasz a fertőzöttelnek…
Újabb Michelin csillagos séf étterme zárt be ételmérgezés miatt
A korábban nagy sajtópublicitást kapott „malőr”, a Heston Blumenthal nevével fémjelzett Tha Fat Duck után újabb brit éttermet ért utol a norovírus, ezúttal az Andrew Pern által vezetett North Yorkshire-i The Star Inn kényszerült ideiglenesen bezárni ajtaját a vendégek előtt.
Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!
Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!
2024. április 22. 15:30
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc
Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!
Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?
Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?
Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.
A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását
A vállalat bejelentette hogy elindítja a Wolt Ads-et annak érdekében, hogy partnerei növekedését és láthatóságát felgyorsítsa.
Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen
Érkezett párlat Romániából, Szlovákiából, Szerbiából és Horvátországból is.
Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég
A két hónapja feladott hirdetésben a Mere beszerzési menedzser pozícióra keres munkatársakat.
Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön
Április 11-én nyitotta meg kávépörkölő üzemét és oktatóstúdióját Budaörsön a teljes egészében hazai tulajdonú Roastar Zrt.
A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának
A limitált kiadású dobozok Nagy-Britanniában már megvásárolhatók.
Hagyományos eljárással készült egyedi tételek a METRO Év Borai
A két borválogatás ezúttal az olasz Veneto, illetve a magyar Villány lankáin termett szőlőkből készült.
Interjú
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”
A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban
A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk
Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.