Újra a dán Noma a világ legjobb étterme

Két év után újra René Redzefi séf koppenhágai étterme lett a legjobb a World's 50 Best Restaurants Academy ítészei szerint. A teljes lista kattintás után olvasható. 

 

50 Waku Ghin Singapore

49 Coi San Francisco, USA

48 The Test Kitchen Cape Town, South Africa

47 The Fat Duck Bray, UK

46 Le Calandre Rubano, Italy

45 Hof Van Cleve Kruishoutem, Belgium

44 The French Laundry Yountville, USA

43 Schloss Schauenstein Fürstenau, Switzerland

42 Geranium Copenhagen, Denmark

41 Quique Dacosta Dénia, Spain

40 Daniel New York, USA

39 Piazza Duomo Alba, Italy

38 L’Astrance Paris, France

37 Restaurant André Singapore

36 Mani São Paulo, Brazil

35 Martín Berasategui Lasarte-Oria, Spain

34 Asador Etxebarri Atxondo, Spain

33 Nihonryori RyuGin Tokyo, Japan

32 Attica Melbourne, Australia

31 L’Atelier SG de Joël Robuchon Paris, France

30 Per Se New York, USA

29 De Librije Zwolle, Netherlands

28 Aqua Wolfsburg, Germany

27 Le Chateaubriand Paris, France

26 Azurmendi Larrabetzu, Spain

25 L’Arpège Paris, France

24 Amber Hong Kong, China

23 Restaurant Frantzén Stockholm, Sweden

22 Vila Joya Albufeira, Portugal

21 Le Bernardin New York, USA

20 Pujol Mexico City, Mexico

19 Fäviken Järpen, Sweden

18 Astrid y Gastón Lima, Peru

17 Gaggan Bangkok, Thailand

16 Steirereck Vienna, Austria

15 Central Lima, Peru

14 Narisawa Tokyo, Japan

13 Nahm Bangkok, Thailand

12 Vendôme Bergisch Gladbach, Germany

11 Mirazur Menton, France

10 The Ledbury London, UK

9 Alinea Chicago, USA

8 Arzak San Sebastián, Spain

7 D.O.M. São Paulo, Brazil

6 Mugaritz San Sebastián, Spain

5 Dinner by Heston Blumenthal London, UK

4 Eleven Madison Park New York, USA

3 Osteria Francescana Modena, Italy

2 El Celler de Can Roca Girona, Spain

1 Noma Copenhagen, Denmark

 

 


Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.