hirdetés
hirdetés

Újra nő az érdeklődés Egyiptom és Tunézia iránt

Élénkül a kiutazó turizmus, januárban megduplázódott az előfoglalások száma a Kartago Toursnál az egy évvel korábbihoz képest, nőtt az érdeklődés Egyiptom és Tunézia iránt is - mondta Füri Mihályné, a cég vezetője.

Hozzátette: "még nem tartunk ott, mint két évvel ezelőtt, de optimisták vagyunk". A terrorcselekmények miatt tavaly több országba is sokkal kevesebben utaztak, ez megmutatkozott a Kartago árbevételén is, 2016-ban közel 40 százalékkal csökkent" - mondta.

Hangsúlyozta: a Kartago tavaly kevesebb kockázatot vállalt, Tunéziába és Egyiptomba más tour operátorokkal közösen foglalt járatokat. A görög desztinációban - amely iránt egyre nagyobb a kereslet - tavaly megduplázták a szálláshelyeket, de ez nem kompenzálta azt, hogy a másik két országba sokkal kevesebben utaztak.

Kiemelte, hogy a Kartago Toursnak a tavalyi gyengébb szezon ellenére sem kellett csökkentenie 1 milliárd forintos vagyoni biztosítékát, amely mellett a magyar piacon egyedülálló módon 5 millió eurós felelősségbiztosítása is van. Kitért arra is, hogy a stabil tulajdonosi háttérnek köszönhetően nincsenek bankhiteleik.

Dr. Füri Mihályné, a Kartago Tours ügyvezetője (Forrás: muisz.com)
Dr. Füri Mihályné, a Kartago Tours ügyvezetője (Forrás: muisz.com)


A cégvezető kifejtette: a portfólió szélesítésével és az egyes desztinációkban rendelkezésükre álló szálláshelyek bővülésével lehet növekedést elérni. A Kartago Tours arra törekszik, hogy több lábon álljon. Míg néhány évvel ezelőtt Egyiptom, Tunézia és Törökország adta az árbevétel 70 százalékát, tavaly már csak mintegy 50 százalék volt az arányuk, és a következő években tovább mérséklődik majd.

Hozzátette: Egyiptom és Tunézia a magyar utasok számára az ár-érték arányt tekintve pótolhatatlan. A cégvezető szerint idén újra feltámadt az érdeklődés a két ország iránt. "Mindkét országban nyugalom van, a sebek lassan begyógyulnak" - mondta. Hangsúlyozta, a vendéglátók mindent megtesznek a vendégek biztonságáért, szigorították a reptéri beléptetést, a szállodákban bevezették az átvilágítást, a rendőrök diszkréten mindenhol ott vannak.

A cégvezető felhívta a figyelmet arra, hogy a ramadan - muzulmán böjti hónap - idén május 27-től június 25-ig tart, így nem érinti a főszezont.

Az idei újdonságok közül például Észak-Ciprust és a Kanári-szigetek két kisebb szigetét, Fuerteventurát és Lanzarotét emelte ki Füri Mihályné. Júliustól a Magyarországra visszatérő TAP járataival Madeirára is lehet utazni.

A Kartago Tours értékesítésének 65 százaléka tavaly viszonteladóktól származott. Az iroda mintegy 550 partnerrel működik együtt, akik közel 1100 értékesítési pontot jelentenek.

A több mint húsz évvel ezelőtt alapított Kartago Tours a német REWE konszern tagja, és a DER Touristik égisze alatt működik.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Mit gondol az idei Utazás kiállításról?

Kiadónk társoldalai