hirdetés
hirdetés

Újságírók a cseh EDEN nyertesnél

Magyar újságírók látogattak el a morvaországi kistérségbe, amely tavaly nyerte el az Európai Unió pályázatán a kiváló desztináció címet az "Régi értékek - új funkciók" kategóriában.

hirdetés

A magyar tollforgatók a Magyar Turizmus Zrt. és a Cseh Turisztikai Hivatal együttműködésében szervezett úton a csehországi Slovacko-régióba utazva - Velehradba megszállva - ismerkedtek meg a Morva-folyóval párhuzamosan kialakított 65 kilométer hosszú Bat’a csatornával, amelyet Batuv-kanalként is emlegetnek, s amely a térség fontosabb látványosságait köti össze.

A Baťa-csatorna hajózási útvonala Csehországban az otrokovicei (Baťa) kikötőben kezdődik, és szlovák területen, Szakolcán végződik. A turisták számára látványosságként és sportlétesítményként is szolgál.

Az újságírókat magyar részről az EDEN projekt hazai témafelelőse és koordinátora, Tóth Krisztina, cseh részről pedig Filip Remenec, a Cseh Turisztikai Hivatal munkatársa irányította.

Nézze meg képeinket!

Mivel Pünkösdre esett a tanulmányút, ritka látványban is részük volt a zsurnalisztáknak, ott lehettek Csehország leghíresebb folklórfesztiválján, a hagyományosan megrendezett Királyok útján, amelyen mintegy 12 ezer ember vett részt, többen nemzeti viseletben. Jan Pijácek, Vlcnov polgármestere maga is így üdvözölte a megjelenteket.

A tanulmányúton még megnézték a repülőmúzeumot, és részt vettek egy fergeteges hangulatú kikötőavatáson is.

A Magyar Turizmus Zrt. 50 000 eurót fordít a program eddigi hazai nyerteseinek promotálására. A projekthez partnerként a Cseh Turisztikai Hivatal csatlakozik, az összefogás célja, hogy a két szervezet a cseh és a magyar nyertes desztinációkba kölcsönösen szervezett tanulmányutak által is növelje az EDEN program ismertségét és népszerűségét. A cseh újságírók május 31-én érkeztek hazánkba, hogy felkeressék az EDEN-nyertes desztinációkat és a kapcsolódó érdekességeket.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai